Објави означени како pečenje

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Демистифицирање на симболите на рерната

Секој се нашол во ваква ситуација да стои пред нова (или стара) рерна: да гледаме во симболите на рерната прашувајќи се каква функција вршат сите тие. Еве краток водич што ќе ги направи логични сите овие карактеристики. Едноставните икони...

Едноставни рецепти  /  Храна

Пуслици

Толку класичен, но сепак толку едноставен десерт! Можете да ги направите заедно со Вашите деца. Пуслиците потсетуваат на пролет и на романтични моменти. Слатки, лесни и привлечни за гледање. Исто така можете да ги користите како украс на торти...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Што може да стори за вас рерната на пареа?

Не станува збор за обична рерна Комбинираната рерна на пареа не е иста со вашата обична рерна. Очигледно е дека готвењето на пареа или печењето со сува топлина, или обете, може да сторат многу повеќе. Ако вашиот распоред е...

Храна

Лесен домашен леб

ПОСТАВУВАЊЕ НА РЕШЕТКАТА: на средина ОПРЕМА: сад за печење Чекор 1 – ЗАГРЕВАЊЕ: Чекор 2: Чекор 3: СИСТЕМ: горен + долен грејач ТЕМПЕРАТУРА: 220°C ТЕМПЕРАТУРА: 180-190°C ТЕМПЕРАТУРА: 220°C ВРЕМЕ: 15 мин ВРЕМЕ: 25-35 мин. ВЛЕЗ НА ПАРЕА: 1-5 мин....

Совети и трикови  /  Храна

Како да знаете кога вашата храна е готова?

Нема ништо лошо во тоа што термометарот за храна ве известува кога храната е зготвена. Но зошто да зависите од една алатка кога можете да научите некои едноставни методи? Кое е вистинското време? Подолу во текстот ќе го прочитате...