Волшепството на копчето за избор на програмата на машината за перење

Денес, имаме уште еден краток водич што ќе ги разјасни сите карактеристики на вашата (нај)нова машина за перење. Да, знаеме, секој имал ваков момент пред една нова (или стара) машина за перење: зјапајќи во симболите на контролната табла, прашувајќи...

Демистифицирање на симболите на рерната

Секој се нашол во ваква ситуација да стои пред нова (или стара) рерна: да гледаме во симболите на рерната прашувајќи се каква функција вршат сите тие. Еве краток водич што ќе ги направи логични сите овие карактеристики. Едноставните икони...

Впечатлива вграднa плоча за готвење со аспиратор

OmniFlex плочата за готвење со интегриран кујнски аспиратор од Gorenje ви ја дава сета слобода што ви е потребна за да креирате исклучителни јадења инспирирани според вашиот стил и вкус. Апаратите на Горење апсолутно го исполнуваат ветувањето дека ќе...

Совети за употреба на машината за сушење за различни типови ткаенини

Есенските и зимските денови се обично поврнежливи, а во влажните денови домаќинствата почесто ја користат машината за сушење алишта. Сепак, треба да  внимаваме при сушењето на различните видови ткаенини да употребуваме специфични поставки. Прочитајте ја нашата најнова објава за...

Организирајте се – на вистински начин

Без разлика што располагаме со 1.440 минути секој ден, честопати изгледа дека ни недостасува време. Организирањето е начин да добиеме малку повеќе драгоцено време, растоварување и уживање во животот. Слоганот на Горење за поедноставен живот се состои во организирање,...

Општи грешки при перење: Не преполнувајте со прашок.

Без разлика колку е валкана, замирисана и/или извалкана вашата облека или некои други предмети, истурањето голема количина детергент во машината за перење воопшто не е добар избор. Напротив, честопати тоа негативно се одразува. Тоа што е повеќе, не е...

Како да го складирате вашето омилено овошје и зеленчук

Летото е пред збогување со своите дарови, главно со изобилството овошје и зеленчук, но тоа не е причина да страдате по скапоцените витамини и минерали во текот на следните месеци. Со малку напор и со веќе испробани домашни рецепти,...

Вода или мраз во фрижидерот: еве што значи тоа

Таложењето на вода или мраз во фрижидерот никогаш не е добар знак. Еве како можете да го поправите или да го избегнете тоа. Дали некогаш сте се прашале зошто мразот се акумулира во фрижидерот или зошто од него истекува...

Дали вашиот фрижидер може да го стори ова?

Опременоста за ладење и замрзнување на производите е главната работа кај секој фрижидер. Сепак, некои го прават тоа подобро од другите, а некои прават дури и повеќе од тоа. Да се избере вистинскиот фрижидер е голема одлука. Можеби сакате...

Еј фрижидеру, време е за годишен одмор!

Време е од годината кога многу луѓе заминуваат на своите омилени дестинации за одмор. Додека многумина од нас си понесуваат храна со себе, главно за попат, фрижидерот останува дома. Дали треба да го исклучиме ако отсуствуваме подолго време или...

Популарни статии

Домашни обврски

Прегрнете ја едноставноста. Прегрнете ги домашните обврски. Опис: Домашните работи и другите рутини може да ви го искомплицираат денот. Понекогаш ви треба мала помош за извршување на некоја обврска, а потоа може да се ужива во убавината на животот. Ние сме тука, со совети, трикови и технологии, за да ви ги олесниме обврските и тие да одземаат помалку од вашето време. Поедноставувајќи го сето она околу работите што треба да ги направите, за да имате повеќе време за работите што сакате да ги направите. Поедноставени домашни обврски