Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Magyarország | Hrvatska | Srbija | Polska | Россия | Österreich | Bosna i Hercegovina | Deutschland | România | България | Северна Македонија | Danmark | Suomi | Norge | Sverige

Активности за време на летниот одмор за вработени родители

Ура, почна летниот распуст! Тоа значи долги денови на безгрижна забава… о, чекајте, тоа важи само за децата, бидејќи сè уште треба да одите на работа и да се грижите за вашите деца додека трае летниот распуст. Грижата за...

Летниот период може да биде и време за игра и време за учење

Со оглед на тоа што летото и одморите се веднаш зад аголот, децата со нетрпение очекуваат да одат боси, да берат цреши директно од дрво, да јадат сладолед за вечера (а понекогаш, исто така, и за појадок) и да...

Само диши

Живееме во бурен свет во кој сѐ се одвива со брзо темпо, при што се чини дека обврските извираат од сите страни. По завршувањето на работното време, често, во стресно опкружување, се враќаме дома, каде што продолжуваме со готвење,...

Велигден – време за стари и нови обичаи

За многу луѓе низ светот, Велигден е нивниот омилен празник од различни причини. Пред сè, се слави Воскресението на Исус, но станува збор и за празник и прослава на пролетта и на новите почетоци; празник и славење на семејството...

Неповторлив семеен ден на вљубените

Денот на вљубените не е државен празник во ниту една земја, но сепак многу луѓе го претвораат во шопинг-лудило, прекумерно трошење на честитки, цвеќиња, чоколади и други подароци за своите најблиски. Нашиот рецепт е многу поедноставен и поврзан со...

Пет божиќни подароци што нема да влијаат на вашиот буџет

Празниците се време кога нешто се подарува, а ние имаме изненадувања за вас: 5 убави и здрави идеи за божиќни подароци кои можете сами да ги подготвите и кои ќе ги развеселат вашите најблиски, ќе им дадат нешто лично...

Планирате (по)долга прошетка? Не заборавајте си ја здравата ужинка.

Уживањето на свеж воздух, одејќи на долга прошетка или на планинарење е секогаш добра идеја. Само не правете го тоа на празен стомак или уништувајќи го својот напор со нездрава храна и/или пијалаци. Кога станува збор за пешачењето или...

Забавен Велигден – за деца и родители

Постојат стотици велигденски традиции. Одбравме неколку за кои сметаме дека се забавни и кои можете да ги примените со членовите на вашето семејство. Иако можеби мразите чистење, постојат предности: чистото домаќинство е исто така здраво домаќинство. Бидејќи мотивацијата е...

Пролетно чистење со деца

Додека повеќето луѓе велат дека мразат чистење, тоа има и добра страна: чистото домаќинство е здраво домаќинство. Бидејќи недостига мотивација кога некој треба да чисти сам, побаравме начини да ги убедите вашите деца да ви помогнат во чистењето. Викендот...

Идеална листа на домашни обврски и задачи за секое семејство

Јануари е месец на нови почетоци, нови проекти, ветувања, цели и секако домашни обврски. Помагајќи дома, децата учат многу важни животни вештини, стануваат социјално корисни и генерално се чувствуваат поспособни. Правејќи ја целата работа како семејство, ги зајакнуваме нашите...

Популарни статии

Поедноставно семејство

Животот е исполнет со семејството и пријателите. Моментите поминати со нив, енергични, значајни и радосни, се оние моменти што имаат значење. Односите може да бидат комплицирани, но и не мора да бидат такви. Добрите моменти може да се изгубат во стресовите и маките на секојдневните рутини. Ние ви помагаме да се фокусирате на работите што вам навистина се важни, така што овие моменти ги правиме помалку комплицирани, а семејниот живот попријатен. Прегрнете ја едноставноста. Прегрнете го семејството.