Летниот период може да биде и време за игра и време за учење

Со оглед на тоа што летото и одморите се веднаш зад аголот, децата со нетрпение очекуваат да одат боси, да берат цреши директно од дрво, да јадат сладолед за вечера (а понекогаш, исто така, и за појадок) и да...

Забавен Велигден – за деца и родители

Постојат стотици велигденски традиции. Одбравме неколку за кои сметаме дека се забавни и кои можете да ги примените со членовите на вашето семејство. Иако можеби мразите чистење, постојат предности: чистото домаќинство е исто така здраво домаќинство. Бидејќи мотивацијата е...

3 активности со мраз за деца

Активностите со мраз се совршен начин да ги држите вашите деца релаксирани и да им овозможите забава во жешките летни месеци. Еве три едноставни активности што ќе ги обожаваат. И најдобриот дел: сè што ви треба за нив е...

3 едноставни сензорни активности за деца

Занимавањето на децата, особено за време на долгите зимски вечери, понекогаш може да се покаже како голем предизвик. Сите книги се прочитани, коцките наредени, принцезите спасени. Но ви требаат само неколку обични кујнски состојки за овие сензорни активности, кои...

Готвење со деца

Голем број деца сакаат да готват: тоа значи работа со рацете, хаотично е и дава многу простор за креативност, а да не зборуваме за чувството од добивката на крајот. Тоа е забавно! Дајте си време Очекувајте сето тоа да...

Популарни статии