Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Magyarország | Hrvatska | Srbija | Polska | Россия | Österreich | Bosna i Hercegovina | Deutschland | România | България | Северна Македонија | Danmark | Suomi | Norge | Sverige

Како машините за перење и за сушење на Gorenje ја заштитуваат животната средина

Машините за перење и за сушење порано беа едни од најголемите потрошувачи на енергија во домаќинствата. За среќа, модерните модели прават значајни чекори и во енергетската ефикасност и во ефикасноста на искористувањето на водата. Во Gorenje, грижата за одржливоста...

Намалете го отпадокот од храна

Отпадокот од храната претставува огромен проблем, како од аспект на потрошувачот така и од еколошка перспектива. Некои пресметки се, всушност, мошне застрашувачки, наведувајќи дека една третина од целата храна произведена на глобално ниво се троши залудно. Прочитајте го ова...

Есента во вашиот дом

Есента е годишно време во знакот на трансформациите. Годишно време кога природата самата си се украсува со прекрасна разнобојна палета: пламено црвена, огнено портокалова и живописно жолта, како и со релаксирачки слатки мириси. Есента им зборува на нашите сетила...

Искусете ја слободата со самостојните шпорети на Gorenje

Нашите самостојни шпорети претставуваат апарати наречени „сѐ во едно“, со стаклокерамичка плоча и со рерна, што ви дава еден комплетен пакет за готвење. И благодарение на нивните неверојатни карактеристики, ви даваат слобода повеќе да уживате во она што го...

Подготовка на летната берба за зима

Летото е сезона на изобилството, омиленото годишно време доколку сакате овошје и зеленчук. Проблемот е што летото завршува пребрзо, а исто така, и свежите производи. Научете како можете да го искористите максимумот од вишокот од жетвата и да уживате...

Исперете ги и исушете ги алиштата за само 120 минути

Велат дека единственото нешто што не можете да го купите е времето. Па, во оваа смисла се осмелуваме да размислуваме на поинаков начин. Затоа што нашите најдобри машини за перење и новата напредна линија на машини за сушење ќе...

Среќата е во малите нешта

Честопати тежнееме да чекаме или да се фокусираме на големи животни настани, како што се свадби, раѓања, родендени, дипломи, основање дом или унапредување на работа. Но, животот навистина го сочинуваат мали нешта, испреплетени во една поголема целина. Не ги...

Чук, чук, има ли некој? Ултра чисти машини за миење садови!

Сфативме дека, веројатно, не сакате да читате уште една статија за неверојатните карактеристики на генерацијата на машини за миење садови Gorenje UltraClean. Бидејќи, иако овие статии придонесуваат миењето садови да изгледа ултра лесно, брзо и ефикасно, тие сепак се...

Поладно од ладно. Фрижидер со NoFrost технологија.

Ах! Фрижидерот, тој незаменлив дел од нашите домови, уредот за ладење што ја одржува нашата храна ладна и свежа. Особено во лето. Но, ах! Страшната обврска за чистење на мразот и ледените слоеви на ѕидовите од фрижидерот. Ви звучи...

Перење без бактерии гарантирано со Intertek сертификат

Ајде да зборуваме за една не толку забавна, но многу важна тема поврзана со благосостојбата – бактерии, вируси и габи. Сепак останете со нас! Ќе видите дека некои од нашите машини за перење поседуваат совршено оружје за да ги...

Популарни статии

Поедноставен дом

Домот е местото каде што тече животот, каде што се прават планови, каде што се развиваат љубовни приказни, децата растат и се создаваат спомени. Се приготвува јадење. Се лекува стресот. Се поддржуваат соништата и скршените срца се лекуваат. Домашниот живот, исто така, може да биде комплициран, но не мора тоа да биде така. Секојдневните задачи и задолженија мора да се извршуваат. Ние помагаме домашниот живот да го поедноставите, за да имате повеќе време за радосните моменти. Прегрнете ја едноставноста. Прегрнете го домот.