Slovenija | Россия | Bosna i Hercegovina | Северна Македонија

Што може да стори за вас рерната на пареа?

Не станува збор за обична рерна

Комбинираната рерна на пареа не е иста со вашата обична рерна. Очигледно е дека готвењето на пареа или печењето со сува топлина, или обете, може да сторат многу повеќе.

Ако вашиот распоред е преполн со активности и однапред ги подготвувате оброците, вие ќе бидете задоволни од фактот дека повторното загревање на храната со пареа ја задржува и ја враќа влажноста, што го прави оброкот вкусен како да е свежо подготвен. Пареата нежно ја рехидрира храната и ја враќа во живот, односно ја прави повторно да биде вкусна.

Одмрзнувањето во комбинирана рерна на пареа е многу побрзо од одмрзнувањето на собна температура. Храната ќе се одмрзне нежно и внимателно, без губење на вкусот или бојата.

Бланширањето на зеленчукот или на овошјето до само нежна крцкавост одзема 1-2 минути при готвењето на пареа. Потоа, накратко потопете го зеленчукот или овошјето во ладна вода за да го запрете преварувањето. Потоа може да ја замрзнете храната или да ја користите така како што сакате.

Оваа рерна може исто така да ја користите за печење на совршено тесто. Потребното време обично се намалува на половина поради пареата, па дури и дистрибуцијата на топлина.

Комбинираната рерна на пареа ви овозможува да ги дезинфицирате бебешките шишиња и теглите за џем безбедно и лесно, така што нема да се грижите понатаму, ако навистина сте во процес на подготвување на резерви на храна или само неискусен родител кој бара малку поедноставување.

Следниот пат кога ќе печете леб или ќе одмрзнувате пилешко или ќе а загревате пицата или ќе ги дезинфицирате бебешките шишиња во топла вода, помислете дека еден апарат може да го стори сето тоа – комбинираната рерна на пареа.

Нежен извор на здравје и вкус: вградни рерни на пареа

Готвењето на пареа е еден од најздравите методи за готвење. Топлината многу побрзо се префрла на храната, па наместо да ја исуши храната, пареата ја задржува нејзината влажност, вкус и хранливост. Со готвењето на пареа се зачувуваат сите важни минерали и витамини, а храната го задржува својот целосен и интензивен вкус, текстурата и бојата. Покрај тоа, храната останува екстремно сочна и нежна.Прочитај повеќе
Сподели:

Можеби би сакале да прочитате