Šta parna pećnica može uraditi za vas?

Nesvakidašnja pećnica
Kombinovana parna pećnica svakako nije uobičajna standardna pećnica. Pored očiglednog, kuhanja na pari ili pečenja sa toplim zrakom, ili čak oboje, ona može uraditi još mnogo toga.

Ukoliko imate zgusnut raspored i pripremate jela unaprijed, bit ćete oduševljeni sa činjenicom da podgrijavanje hrane korištenjem pare zadržava i održava sočnost, te čini da okus bude kao da je svježe pripremljena. Para nježno rehidrira jela i vraća im dobar okus.

Odmrzavanje u kombinovnim parnim pećnicama je mnogo brže nego odmrzavanje na sobnoj temperaturi. Hrana će se nježno otopiti bez da izgubi okus ili boju.

Blanširanje povrća ili voća do hrskavog-nježnog okusa traje 1-2 minuta sa parom. Potom, uronite povrće ili voće u hladnu vodu kako biste zaustavili proces kuhanja. Možete zamrznuti hranu ili je koristiti kako više želite.

Možete koristiti ovu pećnicu i za nadolaženje tijesta. Potrebno vrijeme je smanjeno upola zbog pare i ravnomjerne distribucije toplote.

Kombinovane pećnice na paru omogućavaju da dezinficirate flašice za djecu i tegle za džem sigurno i sa lakoćom, bez brige ukoliko ste zaljubljenik u pravilno čuvanje namirnica ili svježi roditelj koji traži mala životna pojednostavljenja.

Dakle, sljedeći put kada budete pekli hljeb ili odmrzavali kokoš ili podgrijavali picu ili dezinficirali dječiju flašicu u toploj vodi, zamislite jedan aparat koji može sve to da uradi – kombinovana parna pećnica.

Delikatesni izvor zdravih okusa: ugradbene parne pećnice

Gorenje kombinovana parna pećnica donosi sve u jednom aparatu: vruć zrak, kuhanje na pari i sous-vide kuhanje. Ukoliko želite da vaša hrana bude super ukusna, puna vitamina, minerala i hranjljivih sastojaka, sa još boljom i finom teksturom na sve to, onda je ovo pećnica za vas.Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati