Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Magyarország | Hrvatska | Srbija | Polska | Россия | Österreich | Bosna i Hercegovina | Deutschland | România | България | Северна Македонија | Danmark | Suomi | Norge | Sverige

Објави означени како oven

Дом

Дали знаете што може да направи вашата вградна микробранова печка?

Прашувате што треба да знаете за вградните микробранови печки? Вградната микробранова печка, можеби, се развила како кујнски апарат кој служи за брзо загревање, пригревање и одмрзнување, но ако сè уште ја користите само за тоа, пропуштате многу работи. Многу...

Дом

Што велите во 2022 година да се посветите на поедноставувањето на вашиот живот?

Иако честопати посветуваме премногу внимание на малите детали, животот не мора да биде толку комплициран колку што ние можеме да го направиме. Новата година е токму пред нашиот праг, и нема подобро време од сегашното за планирање на поедноставувањето...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Демистифицирање на симболите на рерната

Секој се нашол во ваква ситуација да стои пред нова (или стара) рерна: да гледаме во симболите на рерната прашувајќи се каква функција вршат сите тие. Еве краток водич што ќе ги направи логични сите овие карактеристики. Едноставните икони...

Дом

Митови за кујната: Каде се вклопува рерната?

Ако планирате или дизајнирате нова кујна, треба да обрнете многу внимание на апаратите и на нивното поставување. Особено на вградната рерна, бидејќи тоа може да има големо влијание на вашиот простор за готвење и врз искуството од готвењето. Секоја...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Како пиролитичката (самочистечката) рерна може да го промени вашиот живот

Пиролитичката фурна е како магија. Честопати се нарекува рерна за самочистење. Таквата фурна навистина ќе се исчисти самата со минимално учество на корисникот. Како е можно ова и зошто не се сите рерни пиролитички? Тука сме да одговориме на...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Што може да стори за вас рерната на пареа?

Не станува збор за обична рерна Комбинираната рерна на пареа не е иста со вашата обична рерна. Очигледно е дека готвењето на пареа или печењето со сува топлина, или обете, може да сторат многу повеќе. Ако вашиот распоред е...