Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Magyarország | Hrvatska | Srbija | Polska | Россия | Österreich | Bosna i Hercegovina | Deutschland | România | България | Северна Македонија | Danmark | Suomi | Norge | Sverige

Објави означени како maintenance

Дом

Пролетно чистење – дали ве радува?

Пролет. Тоа прекрасно време од годината кога птиците црцорат, нарцисите цветаат и деновите стануваат подолги и потопли. Тоа прекрасно време на повторно раѓање и на нови почетоци. Но, леле … пролетта е и време за пролетно чистење! Пред да...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Вода или мраз во фрижидерот: еве што значи тоа

Таложењето на вода или мраз во фрижидерот никогаш не е добар знак. Еве како можете да го поправите или да го избегнете тоа. Дали некогаш сте се прашале зошто мразот се акумулира во фрижидерот или зошто од него истекува...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Фрижидерот крева врева? Еве што треба да знаете!

Секогаш кога еден апарат почнува да испушта чудни звуци, тоа можеби нешто ви кажува. Можеби ќе се вознемирите поради тоа, но не кревајте паника и јавете се на овластениот сервис. Посебно кога станува збор за фрижидерите. Во упатството за...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Како пиролитичката (самочистечката) рерна може да го промени вашиот живот

Пиролитичката фурна е како магија. Честопати се нарекува рерна за самочистење. Таквата фурна навистина ќе се исчисти самата со минимално учество на корисникот. Како е можно ова и зошто не се сите рерни пиролитички? Тука сме да одговориме на...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Што да направите со вашиот фрижидер кога одите на одмор

Дали спаѓате во онаа група луѓе кои ги одбројуваат деновите сè до своето заминување во омиленото место на една недела или две? Пред да го спакувате куферот и да се подготвите за заминување, еве неколку совети кои ќе ви...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

5 едноставни совети за одржување на машината за перење

Ако не ви е забавна идејата да се јавувате на сервисер за машината за перење, препорачуваме барем некакво основно одржување од време на време. Еве неколку едноставни совети за тоа како да се грижите за вашата машина за перење,...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Најдобри 5 совети за одржување на вашата пегла нова и чиста

Денес тешко дека постои домаќинство што нема пегла за алишта. Вашата омилена облека сигурно ја обожава пеглата. Но, кој е најдобриот начин да се задржи овој мал помошник во врвна форма?? 1. Пред пеглање, проверете го типот на материјалот,...

Совети и трикови  /  Храна

Водич за острење ножови, чекор по чекор

Како секогаш да има остри ножеви во фиоката? Погледнете го календарот. Треба да ги острите вашите ножеви речиси секој втор месец. Користете челик за острење само ако сте добри во тоа. Инаку користете камен за острење. Еве како: 1....