Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Magyarország | Hrvatska | Srbija | Polska | Россия | Österreich | Bosna i Hercegovina | Deutschland | România | България | Северна Македонија | Danmark | Suomi | Norge | Sverige

Објави означени како cleaning

Дом

Пролетно чистење – дали ве радува?

Пролет. Тоа прекрасно време од годината кога птиците црцорат, нарцисите цветаат и деновите стануваат подолги и потопли. Тоа прекрасно време на повторно раѓање и на нови почетоци. Но, леле … пролетта е и време за пролетно чистење! Пред да...

Семејство

Пролетно чистење со деца

Додека повеќето луѓе велат дека мразат чистење, тоа има и добра страна: чистото домаќинство е здраво домаќинство. Бидејќи недостига мотивација кога некој треба да чисти сам, побаравме начини да ги убедите вашите деца да ви помогнат во чистењето. Викендот...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Индукциската плоча за готвење бара редовно одржување

Убавината на индукциската плоча е тоа што ни помага лесно и брзо да ја загреваме и готвиме храната. Сепак тоа, исто така, бара нешто за возврат. Претпоставувате – редовно чистење. Во спротивно, сите остатоци од нечистотија ќе изгорат на...

Живот со деца  /  Семејство

Домашно училиште за домашни задачи

Времето на враќање на училиште е поврзано со учење – нови рутини, распореди, знаења … Од таа причина, не треба да се ограничуваме само на предметите во училиште. Порано или подоцна, децата ќе треба да научат некои активности во...

Дом  /  Дом без неред

Внесете нова енергија во вашиот дом

Пролетното време е одлично време за преуредување на вашиот дом. Уредете го, така што ќе изгледа попростран, исполнет со мир и со свежа енергија. Верувајте ни, веднаш ќе се почувствувате подобро. Одлуката за тоа што треба да остане и...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Како да ги одржувате вашите подови чисти со минимален напор

Чистите подови навистина можат да направат разлика, дури и кога вашиот дом не е совршено чист. Одржувањето на совршено чисти подови не мора да ви одзема премногу време со овие едноставни чекори. Нека калта остане надвор. Ставете чергиче на...

Живот со деца  /  Семејство

Мамо, мамо, може ли да помогнам?

Колку пати сте го слушнале ова прашање: „Мамо, мамо, може ли да помогнам?“ или можеби прашањето беше: „Тато, тато, може ли да помогнам?“ Кога децата се мали, тие се огледуваат на своите родители и воодушевени се од можноста да...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Едноставен водич за чистење на фрижидерот

Кога последен пат сте го исчистиле вашиот фрижидер? Истражувањата покажаа дека не го правиме тоа толку често колку што треба, особено ако земеме во предвид дека во него ја складираме храната. Запуштениот фрижидер не е само непријатен за гледање,...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Пролетно чистење на вашата облека

Пролетта е исто така време кога ги преместуваме зимските алишта и почнуваме да бараме потенки алишта. Еве некои важни работи што треба да ги направите, за да ги чувате вашите алишта во најдобра состојба и да заштедите време. 1....

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Најдобри 5 совети за одржување на вашата пегла нова и чиста

Денес тешко дека постои домаќинство што нема пегла за алишта. Вашата омилена облека сигурно ја обожава пеглата. Но, кој е најдобриот начин да се задржи овој мал помошник во врвна форма?? 1. Пред пеглање, проверете го типот на материјалот,...