International | Slovenija | Hrvatska | Srbija | Polska | Россия | Österreich | România | Северна Македонија | Latvija | Lietuva | Eesti

Домашно училиште за домашни задачи

Времето на враќање на училиште е поврзано со учење – нови рутини, распореди, знаења … Од таа причина, не треба да се ограничуваме само на предметите во училиште. Порано или подоцна, децата ќе треба да научат некои активности во домот и да стекнат животни навики. Ова се неколку задачи што децата можат (и ќе ги прифатат) брзо.

Средување играчки

Разговарајте со вашето дете за тоа колку е важно да имате уреден простор за игра и како тие можат да ги направат други деца среќни давајќи им играчки или облека што ја надминуваат. Но, бидете и реални во вашите очекувања: одвојувањето на корисното од нередот може да се покаже како многу тешка задача и за многу возрасни лица, а може да биде и премногу тешко за детето. Затоа, најдобро е да започнете со мали нешта и да ги замолите да изберат една играчка што сакаат да ја подарат. Дополнителен совет: проверете дали дадовте добар пример со купување само на она што ви треба и ослободување само од непотребни работи.

Одржување на алишта

Дури и мали деца можат да помогнат во задачите за перење алишта. Можете да започнете со тоа што ќе ги замолите да ги спарат чорапите, да ги донесат своите алишта до корпата за алишта или да помогнат да ги ставите алиштата во машина за сушење. Како што растат, можете да ги научите како да сортираат алишта и која програма за перење се користи за кој вид алишта. Ова е најдобриот начин да се покаже како инвестицијата во апарат со едноставен кориснички интерфејс навистина се исплати. На пример, машините за перење WaveActive од Gorenje ви дозволуваат да започнете со перење во само 3 едноставни чекори: вклучете ја машината за перење, изберете ја програмата и притиснете старт!

Миење садови

Научете ги вашите деца да помогнат во миењето на садовите и ќе удрите две птици со еден камен: ќе добиете вреден помошник, кој двапати ќе размисли дали да земе нова чаша секој пат кога сака да пие нешто. Не е важно дали имате машина за миење садови или садовите ги миете рачно, дури и мали деца можат да помогнат во чистење на масата после јадење, додека поголемите деца можат да ги избришат садовите или да ја наполнат и/или испразнат машината за миење садови.

Местење кревет

Местењето на креветот е добар почеток на секој ден, па дури и малите деца можат да научат да го прават тоа. За да им ја олесните задачата на малите раце, изберете наједноставна постелнина, без непотребни чаршафи, ќебиња и покривки.

Чистење под

Метењето е наједноставната задача во која ќе уживаат повеќето деца, па можеби е добра идеја да купите помала метла и да ги оставите да ви помогнат. Поголемите деца исто така можат да ги чистат подовите со џогер или со правосмукалка, па можеби ќе размислите да инвестирате во исправена правосмукалка без кабел. Само проверете дали сите лего коцки се безбедно тргнати настрана пред да започнете да усисувате.

Животот е комплициран. Да го направиме одржувањето на алиштата поедноставно.

WaveActive машините за перење користат напредни технологии за супериорни резултати на перење:
  • Уникатно дизајнираниот барабан во комбинација со брановидните 3D ребра ја омекнуваат ткаенината и овозможуваат најнежно перење.
  • IonTech ја користи моќта на природниот процес на јонизација, што овозможува оптимални резултати во перењето, без висока температура и без употреба на дополнителни хемикалии.
  • SteamTech за дополнителен третман со пареа која ги намалува наборите, алергените и бактериите.
Прочитај повеќе
Сподели:

Можеби би сакале да прочитате