Škola kućnih poslova

Povratak u školu se uglavnom svodi na učenje – nove rutine, rasporede, znanje… I ne bi trebalo da se ograniči samo na školske stvari. Pre ili kasnije deca moraju da uče i o kućnim aktivnostima i o životu. Ovo su neki od zadaka koje deca mogu (i hoće) brzo da preuzmu.

Razvrstavanje igračaka
Razgovarajte sa detetom o tome koliko je važno imati uredan prostor za igru i kako mogu usrećiti drugu decu doniranjem igračaka i odeće koju su prerasli. Ali takođe budite realni u svojim očekivanjima: odvajanje korisnog od nereda može se pokazati kao prilično težak zadatak za mnoge odrasle osobe i to može biti potpuno preterano za dete. Zato je najbolje da počnete malo i zamolite ih da izaberu jednu igračaku koju će donirati. Bonus savet: uverite se i da dajete dobar primer tako što ćete kupiti samo ono što je potrebno i rešiti se i vaših nepotrebnih stvari.

Pranje veša
Čak i mališani mogu da pomognu oko zadataka pranja veša. Možete početi tako što ćete ih zamoliti da uparene čarape, odnesu u korpu za veš ili pomognu da napune sušaru. Kako rastu možete početi da ih učite kako da sortiraju veš i za koje programe pranja se koriste koja vrsta veša. To je mesto gde se ulaganje u aparate sa jednostavnim korisničkim interfejsom zaista isplati. Na primer, Gorenje WaveActive mašine za pranje vam omogućavaju da počnete da se perete u samo 3 jednostavna koraka; uključite mašinu za pranje veša, izaberite program i pritisnite start!

Pranje posuđa
Naučite dete da vam pomogne da perete sudove i postići ćete mnogo: steći ćete pouzdanog pomagača, jednog, koji će zauzvrat dva puta razmisliti o uzimanju nove čaše iz kredenca svaki put kada poželi piće. I nije važno da li posedujete mašinu za pranje sudova ili perete sudove ručno, čak i dete može da vam pomogne da očistite sto posle obroka, dok veća deca mogu da obrišu sudove ili da napune i isprazne mašinu za sudove.

Život je složen. Hajde da zato pranje veša učinimo jednostavnim.

Gorenje WaveActive mašine za pranje veša su napravljene tako da umesto vas urade prljave poslove na efikasan, jednostavan i ekološki održiv način. WaveActive opcije pranja obuhvataju najsavremenije tehnologije čišćenja:
  • Bubanj jedinstvenog dizajna sa posebnim talasastim 3D rebrima za najnežnije pranje odeće
  • IonTech koristi snagu jona, čime se omogućuju optimalni rezultati pranja
  • SteamTech efektivna rehidratacija i razbijanje prljavštine
Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati