Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Magyarország | Hrvatska | Srbija | Polska | Россия | Österreich | Bosna i Hercegovina | Deutschland | România | България | Северна Македонија | Danmark | Suomi | Norge | Sverige

Објави означени како washing machine

Дом

Како машините за перење и за сушење на Gorenje ја заштитуваат животната средина

Машините за перење и за сушење порано беа едни од најголемите потрошувачи на енергија во домаќинствата. За среќа, модерните модели прават значајни чекори и во енергетската ефикасност и во ефикасноста на искористувањето на водата. Во Gorenje, грижата за одржливоста...

Дом

Исперете ги и исушете ги алиштата за само 120 минути

Велат дека единственото нешто што не можете да го купите е времето. Па, во оваа смисла се осмелуваме да размислуваме на поинаков начин. Затоа што нашите најдобри машини за перење и новата напредна линија на машини за сушење ќе...

Дом

Перење без бактерии гарантирано со Intertek сертификат

Ајде да зборуваме за една не толку забавна, но многу важна тема поврзана со благосостојбата – бактерии, вируси и габи. Сепак останете со нас! Ќе видите дека некои од нашите машини за перење поседуваат совршено оружје за да ги...

Домашни обврски

Волшепството на копчето за избор на програмата на машината за перење

Денес, имаме уште еден краток водич што ќе ги разјасни сите карактеристики на вашата (нај)нова машина за перење. Да, знаеме, секој имал ваков момент пред една нова (или стара) машина за перење: зјапајќи во симболите на контролната табла, прашувајќи...

Дом

Енергетски шампиони – економични и еколошки

Тимот на програмери и инженери на Горење повторно успеа. Нашите најнови машини за перење од линијата WaveActive обезбедуваат совршена комбинација на технологија за одлични резултати при перење со многу мала потрошувачка на енергија. Секогаш кога и да ја користите...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Совети за употреба на машината за сушење за различни типови ткаенини

Есенските и зимските денови се обично поврнежливи, а во влажните денови домаќинствата почесто ја користат машината за сушење алишта. Сепак, треба да  внимаваме при сушењето на различните видови ткаенини да употребуваме специфични поставки. Прочитајте ја нашата најнова објава за...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Општи грешки при перење: Не преполнувајте со прашок.

Без разлика колку е валкана, замирисана и/или извалкана вашата облека или некои други предмети, истурањето голема количина детергент во машината за перење воопшто не е добар избор. Напротив, честопати тоа негативно се одразува. Тоа што е повеќе, не е...

Живот со деца  /  Семејство

Домашно училиште за домашни задачи

Времето на враќање на училиште е поврзано со учење – нови рутини, распореди, знаења … Од таа причина, не треба да се ограничуваме само на предметите во училиште. Порано или подоцна, децата ќе треба да научат некои активности во...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Како да се справите со одржување на алиштата

Одржувањето алишта е приказна која не завршува. Сортирање. Перење. Сушење. Пеглање. Закачување. А потоа следниот ден, сѐ од почеток. Не е ни чудо што е тешко да се издржи! Еве неколку совети за тоа како да го држите одржувањето...

Домашни обврски

Не дозволувајте летните дамки да ви го уништат денот или облеката

Летните дамки можат да бидат многу тешки за отстранување и тврдокорни. Затоа, побаравме најдобри совети од нашите експерти за начинот на третирање на некои од најлошите дамки. 1. Кечап Дали уживањето во вашиот хот дог било прекинато поради дамка...