Објави означени како laundry

Дом

Исперете ги и исушете ги алиштата за само 120 минути

Велат дека единственото нешто што не можете да го купите е времето. Па, во оваа смисла се осмелуваме да размислуваме на поинаков начин. Затоа што нашите најдобри машини за перење и новата напредна линија на машини за сушење ќе...

Дом

Перење без бактерии гарантирано со Intertek сертификат

Ајде да зборуваме за една не толку забавна, но многу важна тема поврзана со благосостојбата – бактерии, вируси и габи. Сепак останете со нас! Ќе видите дека некои од нашите машини за перење поседуваат совршено оружје за да ги...

Домашни обврски

Волшепството на копчето за избор на програмата на машината за перење

Денес, имаме уште еден краток водич што ќе ги разјасни сите карактеристики на вашата (нај)нова машина за перење. Да, знаеме, секој имал ваков момент пред една нова (или стара) машина за перење: зјапајќи во симболите на контролната табла, прашувајќи...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Совети за употреба на машината за сушење за различни типови ткаенини

Есенските и зимските денови се обично поврнежливи, а во влажните денови домаќинствата почесто ја користат машината за сушење алишта. Сепак, треба да  внимаваме при сушењето на различните видови ткаенини да употребуваме специфични поставки. Прочитајте ја нашата најнова објава за...

Домашни обврски

Организирајте се – на вистински начин

Без разлика што располагаме со 1.440 минути секој ден, честопати изгледа дека ни недостасува време. Организирањето е начин да добиеме малку повеќе драгоцено време, растоварување и уживање во животот. Слоганот на Горење за поедноставен живот се состои во организирање,...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Општи грешки при перење: Не преполнувајте со прашок.

Без разлика колку е валкана, замирисана и/или извалкана вашата облека или некои други предмети, истурањето голема количина детергент во машината за перење воопшто не е добар избор. Напротив, честопати тоа негативно се одразува. Тоа што е повеќе, не е...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Како да се справите со одржување на алиштата

Одржувањето алишта е приказна која не завршува. Сортирање. Перење. Сушење. Пеглање. Закачување. А потоа следниот ден, сѐ од почеток. Не е ни чудо што е тешко да се издржи! Еве неколку совети за тоа како да го држите одржувањето...

Домашни обврски

Не дозволувајте летните дамки да ви го уништат денот или облеката

Летните дамки можат да бидат многу тешки за отстранување и тврдокорни. Затоа, побаравме најдобри совети од нашите експерти за начинот на третирање на некои од најлошите дамки. 1. Кечап Дали уживањето во вашиот хот дог било прекинато поради дамка...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Овозможете им на вашите алишта ВИП третман (со програмите на Gorenje)

Облеката што секојдневно ја користиме има придобивки од специјалниот третман. Има многу ситуации кога и на облеката и на машината за перење им се потребни посебни решенија. Како да ги зачувате униформите од малата лига во фудбал од лупење?...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Како да се избегне пеглањето: испробани и тестирани совети

Не го читајте овој пост ако сакате пеглање! Сѐ уште читате? Добро, еве 5 испробани и тестирани совети кои ќе ви помогнат да го намалите времето што го поминувате правејќи ја оваа мачна работа. Повелете. 1. Користете коцки мраз....