Објави означени како tips and triks

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Да се суши или не во машина за сушење – дали сè уште се поставува ова прашање?

Дали некогаш вашите нови фармерки се смалиле во машината за сушење? Или вашата сакана маица толку многу се развлекла што може да собере и една џиновска лигња? Секоја облека располага со симболи за инструкции за сушење во машина, и...

Живот со деца  /  Семејство

Победи ја летната депресија

Летото е годишно време за релаксација, летувања и паузирање од рутинските активности. Но, дали знаевте дека располагањето со премногу слободно време може да има и негативни последици? Периодот познат како „враќање на училиште“ често се опишува и како „летна...

Домашни обврски

Заштедете време, пари и електрична енергија со нашиот систем за автоматско дозирање

Знаеме колку бурен може да стане животот, со ограничување на времето за извршување на секојдневните задачи и со желбата денот да трае повеќе од 24 часа. И додека машините за перење несомнено ни го подобрија животот, обврската да се...

Домашни обврски

Машини за сушење алишта – лесни како детска игра

Има толку многу работи кои може да ги направат машините за сушење алишта и толку многу начини на кои тие ни го поедноставуваат животот. Но, откако ќе купите една ваква машина во вашиот дом, има одредени правила што треба...

Дом

Исперете ги и исушете ги алиштата за само 120 минути

Велат дека единственото нешто што не можете да го купите е времето. Па, во оваа смисла се осмелуваме да размислуваме на поинаков начин. Затоа што нашите најдобри машини за перење и новата напредна линија на машини за сушење ќе...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Демистифицирање на симболите на рерната

Секој се нашол во ваква ситуација да стои пред нова (или стара) рерна: да гледаме во симболите на рерната прашувајќи се каква функција вршат сите тие. Еве краток водич што ќе ги направи логични сите овие карактеристики. Едноставните икони...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Совети за употреба на машината за сушење за различни типови ткаенини

Есенските и зимските денови се обично поврнежливи, а во влажните денови домаќинствата почесто ја користат машината за сушење алишта. Сепак, треба да  внимаваме при сушењето на различните видови ткаенини да употребуваме специфични поставки. Прочитајте ја нашата најнова објава за...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Општи грешки при перење: Не преполнувајте со прашок.

Без разлика колку е валкана, замирисана и/или извалкана вашата облека или некои други предмети, истурањето голема количина детергент во машината за перење воопшто не е добар избор. Напротив, честопати тоа негативно се одразува. Тоа што е повеќе, не е...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Како да го складирате вашето омилено овошје и зеленчук

Летото е пред збогување со своите дарови, главно со изобилството овошје и зеленчук, но тоа не е причина да страдате по скапоцените витамини и минерали во текот на следните месеци. Со малку напор и со веќе испробани домашни рецепти,...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Вода или мраз во фрижидерот: еве што значи тоа

Таложењето на вода или мраз во фрижидерот никогаш не е добар знак. Еве како можете да го поправите или да го избегнете тоа. Дали некогаш сте се прашале зошто мразот се акумулира во фрижидерот или зошто од него истекува...