Објави означени како vacation

Живот со деца  /  Семејство

Победи ја летната депресија

Летото е годишно време за релаксација, летувања и паузирање од рутинските активности. Но, дали знаевте дека располагањето со премногу слободно време може да има и негативни последици? Периодот познат како „враќање на училиште“ често се опишува и како „летна...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Еј фрижидеру, време е за годишен одмор!

Време е од годината кога многу луѓе заминуваат на своите омилени дестинации за одмор. Додека многумина од нас си понесуваат храна со себе, главно за попат, фрижидерот останува дома. Дали треба да го исклучиме ако отсуствуваме подолго време или...

Храна

Сакате ли да патувате? Каква храна треба да понесете кога одите на пат и како треба да ја спакувате

Повеќето луѓе и семејства сакаат да понесат слатки јадења и солени закуски во кои уживаат за време на патувањето. Ова е грешка што секој ја прави бидејќи ваквите закуски се несоодветни – тие нè ожеднуваат, а децата стануваат уште...

Живот со деца  /  Семејство

Како да го намалите времето што децата го поминуваат пред екран за време на годишниот одмор?

Во современото време на технологијата, ние сме опкружени со екрани. Сепак, повеќето од нас се сеќаваат како порано летувавме: поголемиот дел од денот го поминувавме надвор со пријателите, трчавме, се искачувавме, истражувавме. Лесно е да покажете со прст кон...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Едноставно пакување – 6 чекори до релаксирано рутинско пакување

Сонцето сјае и летото тропа на нашите врати. Летниот одмор е само на чекор од нас. Сè што ви треба е да спакувате неколку најважни работи пред да заминете на пат. 1. Направете список. Направете општ список на сите...