Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Magyarország | Hrvatska | Srbija | Polska | Россия | Österreich | Bosna i Hercegovina | Deutschland | România | България | Северна Македонија | Danmark | Suomi | Norge | Sverige

Објави означени како Kids

Живот со деца  /  Семејство

Активности за време на летниот одмор за вработени родители

Ура, почна летниот распуст! Тоа значи долги денови на безгрижна забава… о, чекајте, тоа важи само за децата, бидејќи сè уште треба да одите на работа и да се грижите за вашите деца додека трае летниот распуст. Грижата за...

Семејство  /  Совети за забава

Летниот период може да биде и време за игра и време за учење

Со оглед на тоа што летото и одморите се веднаш зад аголот, децата со нетрпение очекуваат да одат боси, да берат цреши директно од дрво, да јадат сладолед за вечера (а понекогаш, исто така, и за појадок) и да...

Семејство

Пролетно чистење со деца

Додека повеќето луѓе велат дека мразат чистење, тоа има и добра страна: чистото домаќинство е здраво домаќинство. Бидејќи недостига мотивација кога некој треба да чисти сам, побаравме начини да ги убедите вашите деца да ви помогнат во чистењето. Викендот...

Семејство

Идеална листа на домашни обврски и задачи за секое семејство

Јануари е месец на нови почетоци, нови проекти, ветувања, цели и секако домашни обврски. Помагајќи дома, децата учат многу важни животни вештини, стануваат социјално корисни и генерално се чувствуваат поспособни. Правејќи ја целата работа како семејство, ги зајакнуваме нашите...

Едноставни рецепти  /  Храна

Вегански мајмун-мафини

Овие вкусни чоколадни мафини во облик на симпатични мајмуни ќе бидат тема на разговор по секое роденденско прославување на кое ќе се појават.

Живот со деца  /  Семејство

Како да го намалите времето што децата го поминуваат пред екран за време на годишниот одмор?

Во современото време на технологијата, ние сме опкружени со екрани. Сепак, повеќето од нас се сеќаваат како порано летувавме: поголемиот дел од денот го поминувавме надвор со пријателите, трчавме, се искачувавме, истражувавме. Лесно е да покажете со прст кон...

Семејство

Топ совети за одлични комуникациски вештини кај деца

Никогаш не треба да се потценува моќта на комуникација, особено во рамките на едно семејство. Добрата комуникација помеѓу луѓето кои живеат заедно може да го направи животот толку поедноставен. Помалку расправии, помалку недоразбирања и побрзи решенија. Секој родител го...

Семејство

10 неконвенционални активности на отворено за оваа пролет и лето

1. Ако времето е доволно добро, обидете се да кампувате во вашиот двор. Организирајте семејна авантура без да го напуштите домашниот терен! Искуството со поставувањето на шаторот заедно, изнесувањето на вашите омилени играчки и сендвичи со вас, па дури...

Живот со деца  /  Семејство

Како да поминете повеќе време со вашето семејство

Дали некогаш сте се затекнале себеси како посакувате денот да има повеќе од 24 часа, за да имате доволно време за вашите најблиски? Не е невообичаено да се вратите дома по долгиот работен ден, само за да заклучите дека...

Живот со деца  /  Семејство

Мамо, мамо, може ли да помогнам?

Колку пати сте го слушнале ова прашање: „Мамо, мамо, може ли да помогнам?“ или можеби прашањето беше: „Тато, тато, може ли да помогнам?“ Кога децата се мали, тие се огледуваат на своите родители и воодушевени се од можноста да...