Објави означени како fun

Домашни обврски

Како да го празнувате Велигден со гозба без стрес

Велигден е време за три С (славење, семејство и среќа) или за три В (вознемиреност, војување и вложување), без разлика дали сакате да приредите раскошна гозба или само сакате да организирате еден обичен празничен оброк за вашите најблиски. Покрај...

Семејство

Неповторлив семеен ден на вљубените

Денот на вљубените не е државен празник во ниту една земја, но сепак многу луѓе го претвораат во шопинг-лудило, прекумерно трошење на честитки, цвеќиња, чоколади и други подароци за своите најблиски. Нашиот рецепт е многу поедноставен и поврзан со...

Семејство  /  Совети за забава

Забавен Велигден – за деца и родители

Постојат стотици велигденски традиции. Одбравме неколку за кои сметаме дека се забавни и кои можете да ги примените со членовите на вашето семејство. Иако можеби мразите чистење, постојат предности: чистото домаќинство е исто така здраво домаќинство. Бидејќи мотивацијата е...

Семејство

Забавни вежби со семејството што можете да ги направите дома

Како може вежбањето да го направиме забавно за целото семејство? Како може да го направиме искуство во кое ќе ужива секој, да додадеме малку забава и можеби малку здрав натпревар? Подготвивме список на едноставни вежби кои може да ги...

Семејство  /  Совети за забава

3 едноставни сензорни активности за деца

Занимавањето на децата, особено за време на долгите зимски вечери, понекогаш може да се покаже како голем предизвик. Сите книги се прочитани, коцките наредени, принцезите спасени. Но ви требаат само неколку обични кујнски состојки за овие сензорни активности, кои...

Семејство  /  Совети за забава

Готвење со деца

Голем број деца сакаат да готват: тоа значи работа со рацете, хаотично е и дава многу простор за креативност, а да не зборуваме за чувството од добивката на крајот. Тоа е забавно! Дајте си време Очекувајте сето тоа да...