Објави означени како easter

Домашни обврски

Како да го празнувате Велигден со гозба без стрес

Велигден е време за три С (славење, семејство и среќа) или за три В (вознемиреност, војување и вложување), без разлика дали сакате да приредите раскошна гозба или само сакате да организирате еден обичен празничен оброк за вашите најблиски. Покрај...

Семејство

Велигден – време за стари и нови обичаи

За многу луѓе низ светот, Велигден е нивниот омилен празник од различни причини. Пред сè, се слави Воскресението на Исус, но станува збор и за празник и прослава на пролетта и на новите почетоци; празник и славење на семејството...

Семејство  /  Совети за забава

Забавен Велигден – за деца и родители

Постојат стотици велигденски традиции. Одбравме неколку за кои сметаме дека се забавни и кои можете да ги примените со членовите на вашето семејство. Иако можеби мразите чистење, постојат предности: чистото домаќинство е исто така здраво домаќинство. Бидејќи мотивацијата е...

Едноставни рецепти  /  Храна

Вегански куглоф

Вкусното словенечко велигденско празнично слатко задоволство е куглоф со ореви и мора да биде на сечија трпеза по овој повод. Традиционалниот куглоф е направен од меко и воздушесто тесто, полнето со фил од ореви или лешници. Ајде да направиме...

Едноставни рецепти  /  Храна

Отворен сендвич со салата од јајца

Ако сте подготвиле малку повеќе велигденски јајца, ви даваме идеи за тоа како да ги користите и да подготвите вкусен лесен оброк.