Објави означени како freezer

Дом

Поладно од ладно. Фрижидер со NoFrost технологија.

Ах! Фрижидерот, тој незаменлив дел од нашите домови, уредот за ладење што ја одржува нашата храна ладна и свежа. Особено во лето. Но, ах! Страшната обврска за чистење на мразот и ледените слоеви на ѕидовите од фрижидерот. Ви звучи...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Како да го складирате вашето омилено овошје и зеленчук

Летото е пред збогување со своите дарови, главно со изобилството овошје и зеленчук, но тоа не е причина да страдате по скапоцените витамини и минерали во текот на следните месеци. Со малку напор и со веќе испробани домашни рецепти,...

Домашни обврски

Дали ви треба NoFrost фрижидер или замрзнувач?

Фрижидерите и замрзнувачите се користат за ладење или замрзнување на храна и зеленчук, со што се зачувува нивната употребена вредност и, следствено, заштедува време и пари. Сепак, овие апарати имаат и неколку неповолни страни, како на пример наслагите од...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Користете го вашиот замрзнувач на најдобар можен начин

Замрзнувањето е еден од најлесните, најбрзите и најпрактичните методи за продолжување на рокот на траење на храната. Исто така, тоа е идеална технологија за зачувување на хранливата вредност на храната. Правилно замрзнатата храна има помала промена во бојата, вкусот...

Домашни обврски  /  Одржување на апаратите

Дали вашиот замрзнувач е во врвна форма?

Кога последен пат ја проверивте температурата на вашиот замрзнувач? Ја исчистивте гумата на горниот капак? Што е со наслагите од мраз? Одржувањето на замрзнувачот може да изгледа комплицирано, па затоа ја составивме оваа листа за да ви помогнеме да...

Домашни обврски

Замрзнато, а не премрзнато

Правилното замрзнување на храната е изненадувачки едноставно: 1. Замрзнете го свежото овошје и зеленчукот во цветот на зрелоста. Така, тоа ги задржува витамините и минералите, вкусот, бојата, изгледот, а во некои случаи, тоа е дури и поздраво од свежата...

Совети и трикови  /  Храна

7 едноставни совети за замрзнување на вашата храна

Денес, кога нашите животи се растргнати помеѓу работата, грижата за нашите деца, одржувањето на чистотата во нашиот дом, хобито и сл., единственото нешто што навистина ни е потребно е повеќе време. Сметаме дека замрзнувањето на храната не само што...