Објави означени како NoFrost

Дом

Поладно од ладно. Фрижидер со NoFrost технологија.

Ах! Фрижидерот, тој незаменлив дел од нашите домови, уредот за ладење што ја одржува нашата храна ладна и свежа. Особено во лето. Но, ах! Страшната обврска за чистење на мразот и ледените слоеви на ѕидовите од фрижидерот. Ви звучи...

Домашни обврски

Дали ви треба NoFrost фрижидер или замрзнувач?

Фрижидерите и замрзнувачите се користат за ладење или замрзнување на храна и зеленчук, со што се зачувува нивната употребена вредност и, следствено, заштедува време и пари. Сепак, овие апарати имаат и неколку неповолни страни, како на пример наслагите од...

Домашни обврски

Замрзнато, а не премрзнато

Правилното замрзнување на храната е изненадувачки едноставно: 1. Замрзнете го свежото овошје и зеленчукот во цветот на зрелоста. Така, тоа ги задржува витамините и минералите, вкусот, бојата, изгледот, а во некои случаи, тоа е дури и поздраво од свежата...