Slovenija | Magyarország | Россия | Bosna i Hercegovina | România | Северна Македонија

Замрзнато, а не премрзнато

Правилното замрзнување на храната е изненадувачки едноставно:

1. Замрзнете го свежото овошје и зеленчукот во цветот на зрелоста. Така, тоа ги задржува витамините и минералите, вкусот, бојата, изгледот, а во некои случаи, тоа е дури и поздраво од свежата храна која ја губи својата свежина, вкусовите, витамините и минералите додека да се консумира.

2. Несоодветно? Обидете се со неопходно. Храната и подготвените јадења треба да се замрзнат во порции што се погодни за еден оброк. На овој начин вашата омилена храна ќе биде лесно достапна во текот на целата година и уште побрзо ќе можете да подготвите здрава храна.

3. Уредно организирана и поставена. Избегнете ги добропознатите мрзнења кога пребарувате низ фиоките додека рацете не ви замрзнат! Храната треба да биде правилно спакувана, уредно обележана и складирана во фиоката на замрзнувачот. На овој начин, секогаш ќе знаете каде се производите и колку долго се замрзнати.

4. Зачувајте ја енергијата што ја трошите на исцрпувачкото одмрзнување и на чистењето на замрзнувачот. Наместо тоа, инвестирајте во нов модел со NoFrost технологија, која користи ефикасна циркулација на ладен воздух, за да се отстрани влагата од замрзнувачот. Ова го спречува формирањето на мраз врз ѕидовите на замрзнувачот и акумулацијата на мраз или мраз што се нафаќа врз храната. Чистењето на замрзнувачот ќе стане непотребна задача и само „ладна“ меморија.

5. Замрзната храна, замрзнати трошоци! Замрзнатата храна ја задржува својата форма, изгледот, вкусот, витамините и минералите, како што ги замрзнува и вашите трошоци! Може да заштедите двојно! Прво, со заштеда на трошоците за купување свежа (дури и надвор од сезоната) храна, и второ, заштеда на трошоците за електрична енергија, бидејќи новите комбинирани фрижидери со NoFrost технологија работат поефикасно, замрзнуваат побрзо и трошат многу помалку енергија од постарите модели.

Дополнителна свежина, дополнителни витамини: NatureFresh вградни комбинирани фрижидери

Кога станува збор за производството на свежа храна, полна со вкус и богата со хранлива вредност, отсекогаш најдоброто можело да се научи од природата. Затоа новите NatureFresh вградни комбинирани фрижидери од Gorenje ги имитираат природните услови со тоа што го одржуваат процесот на фотосинтеза, го контролираат нивото на влажност и обезбедуваат свеж воздух. Освен тоа, вградните NatureFresh комбинирани фрижидери од Gorenje, имаат високоенергетски рејтинг кој се движи од A+ до A+++, а нивниот модуларен и флексибилниот дизајн осигурува дека тие совршено ќе одговараат на секој животен стил.Прочитај повеќе
Сподели:

Можеби би сакале да прочитате