Slovenija | Россия | Österreich | România | България | Северна Македонија

Дали ви треба NoFrost фрижидер или замрзнувач?

Фрижидерите и замрзнувачите се користат за ладење или замрзнување на храна и зеленчук, со што се зачувува нивната употребена вредност и, следствено, заштедува време и пари. Сепак, овие апарати имаат и неколку неповолни страни, како на пример наслагите од мраз што се формираат во внатрешноста на традиционалните замрзнувачи. Некои наслаги можат да станат доста густи, што може да резултира во послаба работа и повисоки трошоци за електрична енергија, а да не спомнуваме дека мразот може да го намали употребливиот простор за складирање и чување на намирници или да спречат добро вклопување и затворање на вратата.

Како да го избегнете мразот?

За да може вашиот традиционален замрзнувач да биде во добра состојба, треба редовно да се одржува. Апаратот мора да го одмрзнете и да го исчистите барем еднаш годишно, веднаш штом мразот ќе достигне дебелина од околу половина сантиметар (или повеќе). Некои од овие совети можат да ви помогнат да ги намалите мразот и мразот што е можно повеќе:

  • Ставете го замрзнувачот во просторија со умерена температура. Избегнувајте поставување на замрзнувачот во близина на извор на топла вода (бојлер) или шпорет.
  • Наполнете го замрзнувачот со замрзната храна, но не го преполнувајте. Оставањето на (премногу) празен простор од замрзнувачот доведува до создавање мраз. Запомнете, отворената врата, исто така, доведува до акумулација на мраз.
  • Влагата доведува до создавање мраз. Пред да замрзнете храна, исушете го пакувањето. Вие исто така може да ја препакувате или дупло да ја завиткате храната што изгледа влажно.
  • Бидете брзи кога ги вадите работите од замрзнувачот. Подретете го замрзнувачот брзо и добро затворете ја вратата кога ќе завршите.
  • Скршената заптивка или лабавата гума на вратата, исто така, предизвикува мраз. Чистете ја гумата на вратата месечно и заменете ја лошата заптивка.

Ова звучи заморно. Дали има поедноставно решение?

Мило ни е да што прашавте! Купувањето фрижидер или замрзнувач со NoFrost технологија ќе ве спаси здодевното одмрзнување!

Оваа модерна технологија спречува акумулација на мраз и замрзната храна во замрзнувачот. Ова овозможува економично работење (бидејќи нема мраз, потрошувачката на електрична енергија останува мала), тоа овозможува подобра прегледност и целосна употреба на просторот. Интензивната циркулација на ладен воздух во вашиот комбиниран фрижидер исто така спречува храната да се лепи една на друга, така што можете да заборавите на мразот на замрзнатата храна и на залепената храна во еден голем леден блок. Може да заборавите и на растопувањето и чистењето што ви одземаат време, со што ќе заштедите време и енергија.

Сепак, имајте на ум дека замрзнувачите кои не фаќаат мраз се апарати со намалени потреби за одржување, но тие не се апарати за кои не е потребно никакво одржување. Наместо рачно топење еднаш годишно, треба периодично да ја чистите внатрешноста на фрижидерот. Ви предлагаме да го избришете со раствор од една лажица сода растворена во топла вода, затоа што тоа ќе ги отстрани остатоците од истурената храна и сите непријатни мириси.

Ви треба свежина? Нема проблем

IonGeneration комбинираните фрижидери од Gorenje се дизајнирани за максимална свежина. Нивната IonAir со MultiFlow 360˚ технологија континуирано го освежува воздухот за симулирање на природната микроклима и обезбедува совршени услови за складирање. Со паметните, практични функции за оние што ги употребуваат, тие лесно се приспособуваат на вашиот животен стил. Без разлика колку често ја отворате вратата на ладилникот, AdaptTech ја одржува оптималната температура и ја одржува вашата храна во совршена форма, додека системот за ладење NoFrost Plus спречува акумулација на мраз и го елиминира одмрзнувањето. Сега, исто така, достапен со вградената скриена рачка.Прочитај повеќе
Сподели:

Можеби би сакале да прочитате