Slovenija | Россия | Bosna i Hercegovina | România | Северна Македонија

Дали вашиот замрзнувач е во врвна форма?

Кога последен пат ја проверивте температурата на вашиот замрзнувач? Ја исчистивте гумата на горниот капак? Што е со наслагите од мраз? Одржувањето на замрзнувачот може да изгледа комплицирано, па затоа ја составивме оваа листа за да ви помогнеме да ги одржите вашиот замрзнувач и вашата замрзната храна во совршена форма.

1. Температура. Проверете го поставувањето на температурата на вашиот замрзнувач: вашата храна ќе остане свежа најдолго на температура од -18 ° C или на пониска. Еко функцијата, исто така, ќе го проверува искористувањето на енергијата.

2. Затворање. Редовно чистете ја гумата на вратата со мека влажна крпа или благ детергент. Пробајте го тестот за банкноти за да одредите дали затворањето работи правилно: ако лесно можете да отстраните банкнота

3. Мраз. Замрзнувачите со функцијата NoFrost автоматски ќе се одмрзнуваат, но ако имате статичен замрзнувач, ќе треба тоа да го направите рачно кога наслагите од мраз достигнуваат 3-5 mm дебелина.

4. Локација. Замрзнувачот треба да стои во ладна и сува просторија, каде што температурата е колку што е можно стабилна. Дури и мала промена во температурата може да предизвика формирање на ледени кристали во храната и да го намали нејзиниот квалитет.

5. Врата. Чувајте го затворен што е можно повеќе за да бидете сигурни дека температурата останува константна. Направете листа на производи што ги чувате во замрзнувачот и во кој оддел сте го складирале производот, за да можете брзо и лесно да го најдете кога ќе ви биде потребно.

Ви треба свежина? Нема проблем

IonGeneration комбинираните фрижидери од Gorenje се дизајнирани за максимална свежина. Нивната IonAir со MultiFlow 360˚ технологија континуирано го освежува воздухот за симулирање на природната микроклима и обезбедува совршени услови за складирање. Со паметните, практични функции за оние што ги употребуваат, тие лесно се приспособуваат на вашиот животен стил. Без разлика колку често ја отворате вратата на ладилникот, AdaptTech ја одржува оптималната температура и ја одржува вашата храна во совршена форма, додека системот за ладење NoFrost Plus спречува акумулација на мраз и го елиминира одмрзнувањето. Сега, исто така, достапен со вградената скриена рачка.Прочитај повеќе
Сподели:

Можеби би сакале да прочитате