Slovenija | Россия | Bosna i Hercegovina | România

Da li je vaš zamrzivač u top stanju?

Kada ste posljednji put provjerili podešavanje temperature u svom zamrzivaču? Kada ste počistili dihtung zamrzivača? Šta je sa naslagama leda? Održavanje zamrzivača se čini komplikovanim, zato smo kreirali ovu kontrolnu listu kako bi vam pomogli da održite vaš zamrzivač i vašu zamrznutu hranu u savršenom obliku.

1. Temperatura. Provjerite podešenu temperaturu na svom zamrzivaču: vaša hrana će ostati svježa duže na temperaturi od -18 °C i nižoj. Eko funkcija će se također pobrinuti da vam uštedi energiju.

2. Zatvaranje. Čistite gumu na vratima redovno sa mekanom vlažnom krpom ili blagim deterdžentom. Probajte test sa novčanicom kako biste provjerili da li zatvaranje vrata radi ispravno: ukoliko možete jednostavno izvuči novčanicu koja se nalazi između zamrzivača i nalijeganja vrata, onda je potrebno zamijeniti gumu.

3. Led. Zamrzivači sa karakteristikom NoFrost se otapaju automatski, ali ako imate statički zamrzivač, morat ćete ručno otapati naslage leda kada dostignu debljinu od 3 do 5 mm.

4. Lokacija. Zamrzivač bi trebalo postaviti na hladno i suho mjesto, gdje je temperatura stabilna koliko god je to moguće. Čak i mala promjena u temperaturi može dovesti do formiranje kristala leda u hrani i time smanjiti kvalitet namirnicama.

5. Vrata. Držite ih ztvorenima koliko god je to moguće, kako bi se pobrinuli da temperatura bude konstantna. Napravite listu namirnica koje držite u zamrzivaču i u kojem dijelu kako biste ih mogli brzo i jednostavno pronaći kada ih trebate.

Trebate svježinu? Bez problema

Gorenje IonGeneration kombinovani frižideri su dizajnirani za maksimalnu svježinu. Njihova IonAir sa MultiFlow 360˚ tehnologija kontinuirano osvježava zrak kako bi simulirala prirodnu mikro klimu i obezbjedila završene uslove čuvanja namirnica. Sa pametnim, korisnički pogodnim funkcijama oni se neprimjetno adaptiraju vašem životnom stilu. Bez obzira koliko često otvarate vrata frižidera, AdaptTech održava optimalnu temperaturu koja čuva vaše namirnice u savršenom obliku, dok NoFrost Plus sistem hlađenja sprječava nakupljanje leda i eliminiše potrebu za odmrzavanjem frižidera. Od sada dostupni i sa integrisanom HiddenHandle ručkom.Pročitaj više

Možda biste željeli pročitati