Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Magyarország | Hrvatska | Srbija | Polska | Россия | Österreich | Bosna i Hercegovina | Deutschland | România | България | Северна Македонија | Danmark | Suomi | Norge | Sverige

Објави означени како storing food

Дом

Подготовка на летната берба за зима

Летото е сезона на изобилството, омиленото годишно време доколку сакате овошје и зеленчук. Проблемот е што летото завршува пребрзо, а исто така, и свежите производи. Научете како можете да го искористите максимумот од вишокот од жетвата и да уживате...

Домашни обврски  /  Совети и трикови

Како да го складирате вашето омилено овошје и зеленчук

Летото е пред збогување со своите дарови, главно со изобилството овошје и зеленчук, но тоа не е причина да страдате по скапоцените витамини и минерали во текот на следните месеци. Со малку напор и со веќе испробани домашни рецепти,...

Совети и трикови  /  Храна

Најдобри начини за чување зеленчук и овошје за зима

Пролетта и летото не само што ни овозможуваат благодат кога имаме сончевото време и релаксираната атмосфера, туку тие исто така ни нудат изобилство од сочно овошје и зеленчук. Тука се црешите, сливите и разни видови бобинки, па домати, краставици...

Храна

Дали знаевте дека вашиот фрижидер нема да прифати каква било храна со раширени раце?

Кога станува збор за здрав оброк, богат со витамини, еден од најефикасните апарати за домаќинство за оваа намена е вашиот фрижидер. Може да го наречете ваш најдобар пријател на кого што помислувате секојпат кога ќе подготвите оброк. Па може,...

Совети и трикови  /  Храна

Метод на складирање: оладено, смрзнато, во длабок сад или на кое место?

Млекото, се разбира, се чува во фрижидер, но портокалите, на пример, треба да бидат ладни или разладени? Ако ви е потребна помош за да се одлучите, подолу ќе најдете повеќе корисни насоки. Како да го добиете најдоброто од краставицата?...