Објави означени како good advice

Семејство

Квалитетно време за квалитетна благосостојба

Овој месец се фокусираме на важноста да се помине квалитетно време за квалитетно ментално здравје. Без разлика дали се работи за време поминато со Вашиот партнер, пријателите или со саканите, градењето и зајакнувањето на врските може да има позитивно...

Семејство

Како да го внесете празничниот дух во вашето семејство

Магијата што ја носи сезоната на празниците е безценета. Создава посебна атмосфера и ги зближува семејството и пријателите. Ја инспирира нашата фантазија и креативните вештини и носи драгоцени можности за квалитетно време поминато со децата. Ако сè уште не...

Совети и трикови  /  Храна

Топ 5 совети како да останете хидрирани ова лето

Количината на вода во телото на еден возрасен човек изнесува околу 57%. Водата е потребна за правилно функционирање на телесните клетки, регулирање на температурата на телото, отстранување на непотребните материи и за неколку други витални функции на телото. Тешката...

Совети и трикови  /  Храна

Постигнете совршени резултати со вистинските помошници во кујната

Поедноставете ја вашата дневна рутина на готвење со тоа што ќе одберете совршен кујнски помошник: Совршено изблендирано смути. Најголемото богатство е здравјето! Негувајте го, така што ќе уживате во здрава и колку што е можно поразновидна храна. Добра идеја...

Храна

Дали знаевте дека вашиот фрижидер нема да прифати каква било храна со раширени раце?

Кога станува збор за здрав оброк, богат со витамини, еден од најефикасните апарати за домаќинство за оваа намена е вашиот фрижидер. Може да го наречете ваш најдобар пријател на кого што помислувате секојпат кога ќе подготвите оброк. Па може,...