Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Magyarország | Hrvatska | Srbija | Polska | Россия | Österreich | Bosna i Hercegovina | Deutschland | România | България | Северна Македонија | Danmark | Suomi | Norge | Sverige

Објави означени како leftovers

Совети и трикови  /  Храна

Кујна со нула-отпадоци? Да, тоа е возможно!

Одржливиот начин на живот бара одредено приспособување и упорност, но дефинитивно се исплаќа. Вашето здравје, околината и паричникот ќе ви бидат благодарни. Па, за што се работи кога станува збор за кујна со нула отпад? Животот без отпад е...

Едноставни рецепти  /  Храна

Чоколадна торта со остаток од ориз

Претворете го остатокот од оризот во вкусна чоколадна торта. Колачот може да го чувате во фрижидер до 3 дена, но сигурни сме дека ќе го изедете многу брзо.

Совети и трикови  /  Храна

Искористете ги сите остатоци од храна

Дали знаевте дека околу една третина годишно од храната што се подготвува за исхрана на човекот се фрла? Можете да помогнете ова да се намали, на следниот начин: 1. Подготовката е клучна. Најважно во овој случај е да се...