Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Magyarország | Hrvatska | Srbija | Polska | Österreich | Bosna i Hercegovina | Deutschland | България | Северна Македонија | Danmark | Norge | Sverige

Објави означени како nut roll

Едноставни рецепти  /  Храна

Вегански куглоф

Вкусното словенечко велигденско празнично слатко задоволство е куглоф со ореви и мора да биде на сечија трпеза по овој повод. Традиционалниот куглоф е направен од меко и воздушесто тесто, полнето со фил од ореви или лешници. Ајде да направиме...