Iskoristite sve ostatke hrane

Da li ste znali, da skoro trečina hrane koja se proizvodi za ljudsku upotrebu se baci svake godine? Možete pomoći da se to smanji sa:

1. Priprema je ključna. Najvažnija stvar u ovom slučaju je da se pobrinete da hrana bude brzo ohlađena (ne više od 2 sata) i da se drži u dobro zatvorenoj posudi. Ne ostavljajte ostatke u tankim konzervama, jer mogu brzo poprimiti neugodan okus aluminija.

2. Razdvajajte sirove i kuhane namirnice. Mnoge namirnice su sklone brzom razvoju bakterija. To je razlog zašto se svježe namirnice uvijek trebaju čuvati odvojeno od kuhane hrane. Namirnice koje se obično brzo kvare, trebaju se čuvati na adekvatnoj temperaturi.

3. Iskoristite prednosti vašeg zamrzivača. Ukoliko ste nabavili voća i povrća, i znate da ga nećete moći odmah iskoristiti, vrlo često ih je bolje zamrznuti. Također možete zamrznuti i sirove i kuhane mesne proizvode.

Dodatna svježina, dodatni vitamini: NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri

Kada govorimo o proizvodnji hrane koja je svježa, puna okusa i bogata hranjljivim vrijednostima, priroda je oduvijek znala najbolje. To je razlog što novi NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri Gorenje oponašaju prirodne uslove održavanjem procesa fotosinteze, kontrolišući nivo vlažnosti i obezbjeđivanjem svježeg zraka. Dodatno, Gorenje NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri imaju visoke energetske razrede, u rasponu od A+ do A+++ a njihov modularni i fleksibilan dizajn omogućava da se savršeno uklope u svaki životni stil.Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati