Slovenija | Magyarország | Hrvatska | Srbija | Polska | Россия | Österreich | Bosna i Hercegovina | Северна Македонија | Danmark | Suomi | Norge | Sverige

Дали вашиот фрижидер може да го стори ова?

Опременоста за ладење и замрзнување на производите е главната работа кај секој фрижидер. Сепак, некои го прават тоа подобро од другите, а некои прават дури и повеќе од тоа.
Да се избере вистинскиот фрижидер е голема одлука. Можеби сакате онаков што ќе ја одржува храната свежа подолго време, онаков што ќе се приспособи на вас и на вашите потреби. Со напредни одлики што овозможуваат свежина на саканите производи, фрижидерите на Горење од линијата GardenFresh се одличен избор. Ова е она што ќе го сакате кај нив.

Конвертирајте ја фиоката FreshZone за одржување свежина

Дали сакате храна што е подготвена за секоја пригода? Не барајте потаму. Оваа пригодна фиока едноставно се претвора од фиока за риба и месо во фиока за овошје и зеленчук, за да можете лесно да ги сместите сите ваши свежи производи.

Приспособливоста на најдобар начин

Инженерите од Горење поминаа дополнителна милја и дизајнираа паметен систем наречен AdaptTech. Оваа технологија е дизајнирана со единствена цел да одржува постојана температура во фрижидерот, без оглед на честотата на отворањето на неговата врата. Постојано ја следи употребата на вашиот фрижидер и управува со температурата за да спречи можно зголемување на температурата, со што се обезбедува долгорочна свежина на вашата храна, истовремено намалувајќи ја потрошувачката на енергија. Одлично, нели?

Повеќе од само куп сензори

Современиот фрижидер Горење е опремен со различни сензори кои го хранат неговиот мозок со податоци. Можете, исто така, да видите што размислува и што прави фрижидерот. Голем и јасно поставен ЛЕД-дисплеј овозможува моментална контрола над параметрите. Држејќи го симболот °C две секунди, можете едноставно да се префрлите помеѓу одделите и да ја регулирате температурата во фрижидерот или замрзнувачот одделно. Овој таканаречен SensoTech прекинувач овозможува поедноставна контрола на фрижидерот и на замрзнувачот.

Брзо замрзнување или ладење на сочни производи

Потоа, следува брзо замрзнување. Функцијата FastFreeze ја замрзнува храната на –24°C за да се зачуваат повеќето минерали во храната. По приближно два дена, функцијата се исклучува автоматски и температурата на одделот за замрзнување се враќа на почетниот параметар.

Постои и функција SuperCool (буквално така се нарекува!). Функцијата за интензивно ладење значително ја намалува температурата во одделот на ладилникот за брзо ладење на храната по големите шопинг-патувања. По шест часа, функцијата се исклучува автоматски и температурата на одделот од ладилник се враќа на почетниот параметар. Што мислите за тоа?

Исто како свежа градина

Линијата на фрижидери GardenFresh го заслужува своето име со друга одлична технологија. Тие се опремени со пространа фиока CrispZone која е дизајнирана да ги чува хранливите материи и да ја продолжува свежината на вашата храна благодарение на ниската температура и на опцијата за приспособување на нивото на влажноста. Колку фрижидери знаете што можат да ја контролираат влажноста во нив?

Нема веќе забавни мириси

Да се ​​надополни сето тоа, најновите фрижидери на Горење имаат т.н. IonAir со технологија MultiFlow 360°. Ова решение користи јонизиран воздух и ги отстранува несаканите мириси одржувајќи ја вашата храна во совршена форма.

Да, знаеме, никогаш веќе нема да го гледате фрижидерот на ист начин.

Ви треба свежина? Нема проблем

IonGeneration комбинираните фрижидери од Gorenje се дизајнирани за максимална свежина. Нивната IonAir со MultiFlow 360˚ технологија континуирано го освежува воздухот за симулирање на природната микроклима и обезбедува совршени услови за складирање. Со паметните, практични функции за оние што ги употребуваат, тие лесно се приспособуваат на вашиот животен стил. Без разлика колку често ја отворате вратата на ладилникот, AdaptTech ја одржува оптималната температура и ја одржува вашата храна во совршена форма, додека системот за ладење NoFrost Plus спречува акумулација на мраз и го елиминира одмрзнувањето. Сега, исто така, достапен со вградената скриена рачка.Прочитај повеќе
Сподели:

Можеби би сакале да прочитате