Zašto je domaće uzgojeno voće i povrće najbolje

Da li ste ikada probali zalogaj domaće uzgojenog paradajza i primjetili koliko je ukusniji od onog koji uobičajno kupujete u prodavnici? Dosta ljudi primjeti ovu razliku, ali samo nekoliko njih ima hrabrost i volju da počnu sa vlastitim uzgojem. Sa tim na umu, prikupili smo nekoliko razloga koji bi vas trebali ubijediti da se odlučite da sami uzgajate hranu koji jedete u svom dvorištu ili na nekoj lokalnoj farmi.

1. Kraći put do vašeg stola. Kod namirnica koje kupujete, može proći dana ili čak i sedmice od trenutka kada su iste ubrane i trenutka kada ste ih donijeli u svoju kuću, gubeći sve važne nutritivne sastojke na tom putu.

2. Bolji okus i više svježine. Izuzetan okus domaće uzgojenog voća i povrća ima veze sa njihovom svježinom. Uzgajanje vlastite hrane vam daje kompletnu kontrolu nad time da li (ili nikako) koristite pesticide ili đubriva.

3. Dobro za vas i vašu okolinu. Uzgajanje vlastitog vrta nije samo dobra aktivnost na otvorenom prostoru, ona ima i pozitivne utjecaje na vašu okolinu, jer nećete koristiti gorivo za transport namirnica od proizvođača do korisnika.

4. Kada uzgajanje vrta nije moguće. Ukoliko ne možete imati svoj vlastiti vrt ili praviti dnevna putovanja na lokalne farme, tehnologija može ponuditi rješenje. Potražite frižider sa pametnim karakteristikama koji oponašaju prirodne uslove koliko god je to moguće. Naprimjer, Gorenje kombinovani frižideri sa specijalnim VitaLight svjetlom, koji omogućava proces sazrijevanja i brine se da namirnice ostanu svježe kao da su upravo ubrane iz vrta.

Dodatna svježina, dodatni vitamini: NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri

Kada govorimo o proizvodnji hrane koja je svježa, puna okusa i bogata hranjljivim vrijednostima, priroda je oduvijek znala najbolje. To je razlog što novi NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri Gorenje oponašaju prirodne uslove održavanjem procesa fotosinteze, kontrolišući nivo vlažnosti i obezbjeđivanjem svježeg zraka. Dodatno, Gorenje NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri imaju visoke energetske razrede, u rasponu od A+ do A+++ a njihov modularni i fleksibilan dizajn omogućava da se savršeno uklope u svaki životni stil.Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati