7 jednostavnih saveta za zamrzavanje hrane

Danas, kada su nam životi raštrkani između posla, brige o deci, održavanju domaćinstva čistim, hobijima itd., jedino što nam stvarno treba jeste više vremena. Smatramo da zamrzavanje hrane ne samo da štedi dragoceno vreme, već štedi i kućni buđet. Štaviše, zamrzavanje je način da sprečimo voće i povrće od prezrevanja i osiguramo da ih jedemo dok su još uvek sočni i puni svežih i hranjivih materija.

1. Kontrolišite veličine porcija
Uverite se da zamrzavate hranu u realnim porcijama. Na taj način izbegavate da odledite celo pile ako kuvate samo za sebe.

2. Napravite ‘Šta imam u zamrzivaču’ spisak
Uverite se da znate šta imate u zamrzivaču, inače ćete trošiti puno novca i vremena. Možete lako da zaboravite da već imate tri smrznute banane u njemu i kupite nove.

3. Prethodno ohladite hranu
Zamrzavanje toplih ili vrućih jela doprinosi promeni temperature u zamrzivaču i uzrokuje odmrzavanje ostale hrane.

4. Napravite plan obroka
Planiranje obroka štedi vreme! Nedelja može da bude dan kad ćete spremite obroke za celu narednu nedelju i pripremljena jela zamrznuti. Jedino što vam ostaje je da kada dođete kući sa posla izvadite posudu iz zamrzivača i podgrejte je u rerni / mikrotalasnoj. Da, stvarno je jednostavno.

5. Nije sve moguće zamrznuti
Da biste postali profesionalac u zamrzavanju, morate znati šta ne treba zamrzavati: kuvana jaja, zelena salata, krastavac, jogurt, sir, lekovito bilje, jabuke, lubenicu prženu hranu, testeninu itd.

6. Održavajte zamrzivač punim
Da li ste znali da je prazan zamrzivač skuplji za rad nego onaj koji je skoro pun? Hladnom vazduhu ne treba da cirkuliše toliko koliko mu treba u gotovo praznom zamrzivaču, dok već zamrznuta hrana pomaže da se ostala hrana što pre zamrzne. Zbog toga pun zamrzivač može pomoći u štednji energije i novca.

7. Zamrzavanje ne uništava bakterije
Niste sigurni koliko dugo je nešto zamrznuto? Da li hrana izgleda čudno kada ja odmrznete? Bacite je. Takođe, nemojte zamrzavati hranu koja nije sveža – zamrzavanje neće poboljšati kvalitet ili svežinu vaše hrane.

Potrebna vam je svežina? Nema problema

Gorenje IonGeneration kombinovani frižideri su projektovani tako da omoguće maksimalnu svežinu. Njihova tehnologija IonAir sa MultiFlow 360˚ neprekidno osvežava vazduh i tako simulira prirodnu mikroklimu i pruža savršene uslove za skladištenje. Pomoću pametnih funkcija koje su jednostavne za korisnike, bez problema se prilagođavaju vašem životnom stilu. Bez obzira na to koliko često otvarate vrata frižidera, AdaptTech održava optimalnu temperaturu i održava vašu hranu u savršenom stanju, dok NoFrost Plus rashladni sistem sprečava akumulaciju leda i sprečava otapanje. Sada su takođe dostupni i sa integrisanom skrivenom ručicom HiddenHandle.Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati