Купување облека за вашето семејство

Скапото не значи и дека е добро, а цената не го одразува квалитетот. И покрај тоа што може да биде исклучително тешко, препорачуваме да ја проверите ознаката за нега и за квалитет на облеката. Што треба да барате? И за што треба да бидете свесни? Најдете одговори на овие прашања подолу.

Како да го задржите најдоброто од вашето семејство од добивање набори: Растегнувајте

Пробајте го овој лесен тест во продавницата: Пред да ја ставите во корпа, добро истегнете ја ткаенината и видете колку таа се набира.

Како да бидете сигурни дека правилно ја користите вашата нова облека: Проверете како таа треба да се суши

Трендовите, сликата и изгледот се многу поважни од етикетата за нега. И резултатот е? Семејството доаѓа дома со облека што бара многу тешко чистење. И што треба да научиме од ова? Проверете ја етикетата за нега пред да купите облека за вас или за целото семејство.

Ако сакате да избегнете собирање, купете облека што е поголема.

Памучната облека често се собира при перењето, исто како ленот, свилата, вискозата, волната и другите природни ткаенини. Значи, ако сакате да избегнете собирање, треба да купите облека што е поголема од големината што ви е потребна, па затоа има простор за намалување. На пример, облеката направена од памук има просечен процент на намалување од 2%.

Како да бидете сигурни дека нема да ставите токсичен артикл во корпата: запознајте го ПВЦ

За жал, многу е тешко да се види разликата помеѓу текстилот отпечатен со ПВЦ или без него. Како правило, можете да изберете облека со вез или печатена со бои кои не потсетуваат на боја. Може, исто така, да побарате во продавницата и да дознаете дали облеката е украсена со ПВЦ-отпечатоци пред да ја купите.

Како да бидете сигурни дека детските фудбалски маички не ја губат својата форма при перењето: Проверете го кроењето

Ако сакате маичката да има долг век на траење („Погледни сине – ова е маичка што твојот драг стар татко ја купи онаа година кога го освоивме шампионатот – сега е твоја“), тогаш е добра идејата да проверите како бил кроен материјалот. Долгите панталони, маиците и сличните делови од облеката, треба да се сечат на рамен крој. Во спротивно, маицата ќе ја изгуби својата форма откако ќе се испере.

Како да се избегне купувањето облека што е полна со токсини: Следете си го инстинктот

Дали предметот мириса на хемикалии? Дали мириса на парфем што може да се додаде за да се прикријат хемикалиите? Потоа, постои ризик дека има траги од хемикалии (пестициди, тешки метали, бои, омекнувачи, конзерванси – за жал, тоа е точно) во облеката.

Животот е комплициран. Да го направиме одржувањето на алиштата поедноставно.

WaveActive машините за перење користат напредни технологии за супериорни резултати на перење:
  • Уникатно дизајнираниот барабан во комбинација со брановидните 3D ребра ја омекнуваат ткаенината и овозможуваат најнежно перење.
  • IonTech ја користи моќта на природниот процес на јонизација, што овозможува оптимални резултати во перењето, без висока температура и без употреба на дополнителни хемикалии.
  • SteamTech за дополнителен третман со пареа која ги намалува наборите, алергените и бактериите.
Прочитај повеќе
Сподели:

Можеби би сакале да прочитате