Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Bosna i Hercegovina

Puslice

Tako klasično, a opet tako jednostavan desert! Možete ih napraviti uz pomoć djece. Puslice naprosto donose proljeće i romantične momente. Slatke, lagane i lijepe za oko. Možete ih također koristiti kao ukras na torti ili drugim desertima kako biste postigli specijalni efekat.

Sastojci

  • 3 bjelanca
  • 200 g šećera
  • 1 supena kašika limunovog soka

Metoda

Umutite bjelanca dok ne postanu gusti šlag. Dodajte šećer i limunov sok dok miješate. Obložite dno tepsije sa papirom za pečenje i istisnite male podloge od smjese za puslica na njega. Prespite smjesu u vrećicu za kolače sa nastavcima za kružne ili zvjezdaste oblike. Formirajte ukrasne oblike puslica na podlogama koje ste ranije napravili na papiru za pečenje.

Pecite na 80 °C, sa gornjim i donjim grijačem, 120 minuta. Ostavite ih da se ohlade potpuno na papiru za pečenje. Čuvajte ih na sobnoj temperaturi u zatvorenoj posudi.

Ovi hrskavi i ukusni slatkiši su lagani i zračni, tako da ćete poželjeti da ih napravite uskoro. Veoma lijep način da proslavite dolazak prolječa ako nas pitate. I zašto ih ne napraviti sa malim doradama. Možete ih jednostavno obojiti ili dodati neki okus tako što ćete dodati u smjesu jestivu boju ili ekstrakt prilikom miješanja bjelanaca.

Stvarajte uspomene: ugradbene pećnice

HomeMade oblik Karakterističan zaobljeni oblik je jedna od najkorisnijih karakteristika Gorenje pećnica. Inspirisan tradicionalnim pećima na drva, ovaj oblik omogućava slobodno kretanje vrućeg zraka. Pošto se hrana zagrijava ravnomjerno sa svih strana, jela su uvijek savršeno pečena: hrskava izvana i sočna iznutra.Pročitaj više

Možda biste željeli pročitati