Raspoloženi ste za šniclu, a napolju pada kiša?

Da li vas trenutna situacija drži zatvorenima u kući? Ne dozvolite da vas to udalji od izvanrednih iskustava grilovanja. Na svu sreću postoje neki jednostavni načini za uživanje u roštilju u kući. Sve što trebate je indukcijska ploča za kuvanje, indukcijska posuda i malo ukusne hrane, naravno.

Predstavljamo indukcijsko grilovanje
Jednom kada isprobate grilovanje na indukciji možda više nećete poželeti klasični roštilj, posebno ako vam neće nedostajati priprema vatre i dim koji dolazi sa tim. Takođe, manje ćete imati zamaranja sa čišćenjem, u poređenju sa roštiljanjem na otvorenom. Indukcijska ploča radi drugačije jer generiše magnetsko polje, i zagreva samo dno posude dok ostatak površine ploče za kuvanje ostaje hladan i uvek siguran za dodir. Temperatura se prilagođava odmah, jednostavnim dodirom, što sve temperaturno osjetljive zadatke čini jednostavnima.

Znamo da sada verovatno mislite: “Ali trebam da pripremim više hrane!” Ne brinite, pojedine indukcijske ploče za kuvanje, kao što su Gorenje OmniFlex, mogu povezati dve vertikalne zone za kuvanje u jednu, kreirajući jednu veliku površinu za kuvanje koja je dovoljna za smeštanje gril ploče od livenog gvožđa.

Saveti za najsočniju šniclu:

1. Bez obzira koju vrstu mesa ćete pripremati na roštilju predlažemo da ga prethodno marinirate. Pošto je ulje osnova svake marinade, nećete morati da nauljite posudu.

2. Izvadite meso iz frižidera pre kuvanja kako bi dostiglo sobnu temperaturu. Na taj način meso će biti ravnomerno pečeno.

3. U zavisnosti od vrste mesa koji grilujete, podesite temperaturu. Srednja temperatura je odgovarajuća za piletinu, dok šnicle zahtevaju nešto jaču temperaturu.

4. Nemojte prepeći meso jer ćete inače dobiti suvu šniclu koja verovatno niko neće želeti da pojede. Pojedine ploče imaju automatske programe (kao što je Gorenje IQgrill) koji će vam pomoći da hrana ne zagori i možete birati različite nivoe zapečenosti.

5. Ostavite šnicli da “odmori” nekoliko minuta prije nego je počnete seći. Na ovaj način, vlakna će imati dovoljno vremena da se rašire i upiju sokove.

6. Ukoliko stvarno želite impresionirati svoje goste, koristite sous vide štap da prvo lagano skuvate meso pri niskim temperaturama, a potom ga dovršite prženjem u tiganju. Zbog dužeg vremena kuvanja meso će biti savršeno skuvano, sočno i mekano.

Indukcione ringle usklađene sa vašim stilom kuvanja

Bilo da pripremate obrok za sebe ili kuvate za celu porodicu, Gorenje OmniFlex indukcione ringle svaki put omogućuju zaista pojednostavljeno iskustvo kuvanja. Zahvaljujući mnoštvu fino podešenih opcija koje pojednostavljuju vašu interakciju sa površinom za kuvanje, priprema jela nikada nije bila jednostavnija, intuitivnija ili lakša.Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati