Korisne tehnike za pripremu jastoga, filetiranog lososa, piletine itd.

Sigurni smo da postoje osobe koje mogu da oljušte više od 10 škampa za 60 sekundi i zaista se usavrše u ovoj veštini. Bravo za njih! Ali, to ne menja činjenicu da ljušćenje može da bude nezgodan posao ukoliko ne koristite ispravnu tehniku.

Kako isfiletirati lososa kod kuće na radnoj površini? Iskoristite kičmu.

1. Napravite prvi rez oko ivice škrge i prosecite je prateći njenu ivicu.
2. Odsecite rep pri korenu. Ovde možete naići na prilično velike kosti, zato ne morate skroz da presečete, samo onoliko koliko je dovoljno da rep naprsne i odlomi se.
3. Postavite nož za filetiranje pored glave ili repa. Ubacite nož tako da prolazi kroz sredinu ribe i seče duž kičme. Pratite kičmu dok se kost na kraju ne odvoji.
4. Raširite filete na strane i secite ih da se oslobode kostiju. Odstranite kičmu onda kada bude mogla da se odvoji bez suviše truda. Vucite filete dok ih istovremeno odsecate nožem za filetiranje. Najzad, fileti su razdvojeni.

Kako da izvučete svo meso iz jastoga? Nabavite krckalicu za orahe.

1. Pomoću čvrstog, oštrog noža rasecite jastoga duž kičme.
2. Odstranite stomak koji se nalazi blizu glave, odmah iza očiju i antene. Uklonite tamni niz creva koji prolazi kroz rep.
3. Ako želite, zelene iznutrice i ikru poslužite zajedno s jastogom.
4. Izlomite klješta s donje strane krckalicom za orahe ili čekićem, tako da možete da dođete do svih malih, uskih mesta.

Kako izvući ono najbolje iz artičoke? Skinite bradu.

1. Operite ruke. Kuvana artičoka treba da se jede prstima.
2. Iščupajte listove jedan po jedan i umočite ih u istopljeni maslac ili preliv od ulja i sirćeta.
3. Sastružite donji mesnati deo prednjim zubima.
4. Kada pojedete svo lišće, skinite joj bradu – mnoštvo sitnih dlačica koje su nerazvijeni cvetovi u srcu artičoke – i na kraju pojedite srce.

Kako izbeći služenje rozbratne koja ne može da se sažvaće ? Dobro otvorite oči.

1. Pogledajte mišićnu strukturu mesa. Svaka rozbratna je jedinstvena.
2. Secite meso duž mišićne strukture.
3. Najpre malo zasecite meso na tanke, kose kriške.
4. Proverite narezane komade pre nego što isečete celu rozbratnu. Ako se mišićna vlakna pruđaju na isti način kao i meso, promenite ugao sečenja. Ukoliko sečete duž mišićnih vlakana, meso će da bude tvrdo i teško za jelo.

Kako ćete iseći sveže pile kao iskusna domaćica? Isecite pile za 2 minuta.

1. Postavite pile grudima nagore, tako da je trticom okrenuto ka vama. Prosecite grudi čvrstim nožem ili makazama za meso.
2. Razdvojite pileće gudi na dve polovine: Prorežite leđa tako što ćete napraviti rez od vrata do stražnjeg dela. Uklonite svu unutrašnju masnoću i krvave delove.
3. Odsecite krilo, tako da je i deo grudi vezan za krilo. Odsecite spoljašnji deo vrha krila.
4. Razdvojite nogu, batak i leđa od grudi. Najlakši način da ovo uradite je da prosečete deo između batka i grudi. Pređite nožem preko kože. Završite sečenje tako što ćete razdvojiti karabatak i batak.

Stvorite lepa sećanja: pomoću ugradnih rerni

HomeMade oblik karakterističan zaobljeni oblik je jedna od najprivlačnijih karakteristika Gorenje rerni. Inspirisana tradicionalnim šporetima na peć, omogućuje slobodno kretanje vrelog vazduha. Pošto se hrana zagreva ravnomerno sa svih strana, uvek se savršeno ispeče: hrskava spolja a sočna iznutra.Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati