Pripremite obrok bez mnogo muke

Naravno da ne možete da servirate predjelo „grilovane zelene špargle i salata od prokelja” bez špargli. Ukoliko želite da izbegnere slične situacije, preporučujemo vam da pročitate savete koji slede, gde sečemo na kriške, seckamo, sitnimo, posipamo i još mnogo toga.

Kako najbolje iskoristiti šparglu? Prelomite i zavrnite.
Nemojte uopšte seći zelenu stabljiku. Uhvatite sredinu špargle jednom rukom, a donji kraj stabljike drugom. Špargla će da se prelomi na najboljem mestu, bez gubitaka. Kako sezona špargli traje samo 2 meseca godišnje, od aprila do juna, važno je iskoristiti stabljiku u najvećoj meri.

Kako sprečiti da zelena salata potamni? Čupajte – ne secite.
Ako sečete salatu nožem, uništavate njen prirodni konzervans. Umesto toga, čupajte salatu prstima. Da, ovo duže traje, ali s druge strane, salata duže ostaje zelena, pa ćete je imati i sutradan za goste koji prenoće.

Kako postići da se Haselbek krompiri ne pretvore u čips? Upotrebite kašiku ili štapić.
Teško je izbeći da se krompir potpuno ne preseče, osim ukoliko koristite „zaustavljač noža” – na primer kašiku, u koju stavite krompir. Možete da upotrebite i štapić od bambusa kojim ćete probosti krompir na otprilike ¾ njegove debljine tako da ga ne presečete u potpunosti. Primenite ovo sledeći put kada budete želeli da poslužite Haselbek krompire – a ne čips.

Kako sprečiti da se čeri paradajz otkotrlja? Secnite ga.
Čeri paradajz je okrugao, a okrugle stvari imaju sklonost da se kotrljaju, posebno kada pokušavate da ih sečete. Pa, šta kuvar treba da uradi? Savet je da se odseče donji deo, tamo gde je stabljika. Svakako taj deo ne koristite. Ovako možete da ga položite ravnom stranom na dole i sečete tanke, jednake kriške, a da se paradajz ne otkotrlja.

Kako da ne plačete dok sečete luk? Pospite ga solju.
Ako vam je dosadilo da vam oči suze od luka, pomaže posipanje soli na luk prilikom sečenja. Naučno objašnjenje je da luk ispušta gas na bazi sumpora kada se seče.

Kako iseći meso na trake za gulaš? Naslažite ga.
Izvadite dasku za sečenje i dobar nož. Vreme je za rezanje. Ovo može da se uradi na dva načina – teži i lakši. Hajde da odmah pređemo na lakši: Postavite filete jedan na drugi, tako da se ivice poklapaju kao kod sendviča s mesom. Krenite od jednog kraja i ne zaboravite da sečete preko mišićnih vlakana da meso ne bi bilo žilavo. Slaganjem mesa u slojeve nećete morati da sečete nekoliko puta, odmah ćete dobiti sve trake.

Kako iscediti sok iz čitavog limuna? Probušite – i bez panike.
Probušite rupu u limunu pomoću grublje iglei iscedite onoliko soka koliko vam je potrebno. Rupa će se ponovo zatvoriti i još uvek ćete imati čitav limun.

Stvorite lepa sećanja: pomoću ugradnih rerni

HomeMade oblik karakterističan zaobljeni oblik je jedna od najprivlačnijih karakteristika Gorenje rerni. Inspirisana tradicionalnim šporetima na peć, omogućuje slobodno kretanje vrelog vazduha. Pošto se hrana zagreva ravnomerno sa svih strana, uvek se savršeno ispeče: hrskava spolja a sočna iznutra.Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati