Zabavne vježbe sa porodicom koje možete uraditi kod kuće

Kako da vježbanje učinimo zabavnim za cijelu porodicu? Kako da ga učinimo uživajućim za sve i da ga učinimo zabavnim i možda zdravim takmičenjem?

Pripremili smo listu jednostavnih vježbi koje možete raditi sa svojim najdražima. Potrudili smo se da one ne samo sviju učine zdravijima i da stvore zdrave navike, nego da budu i zabavne i jednostavno da provedete zajedničko vrijeme kao porodica. Nakon svega, sve je bolje kada to radite skupa.

1. Napravite listu omiljenih vježbi svih članova porodice i dajte da svako od njih vodi vježbanje po 10 minuta. Za porodicu od 3 člana, to već predstavlja 30 minuta vježbanja.

SAVJET PROFESIONALACA! Kako bi dodatno začinili vježbanje, možete napraviti i tabelu i mjeristi čije sesije vježbi su najbolje ocijenjene od svih članova porodice, ko najviše propušta vježbanje i ko je uvijek prisutan. Možete osmisliti i neku finu nagradu za svaki mjesec za ukupnog pobjednika, ili “MVP” i neku manju kaznu za najslabije rangiranog na tabeli … Možda spremanje ukusne večere za sviju?

SAVJET PROFESIONALACA! Ukoliko je vaša porodica manja i trebate neku dodatnu konkurenciju, možete razmisliti o tome da pozovete komšije ili druge srodnike da uzmu učešće u natjecanju.

2. Sportska Uskršnja jaja! Na kojem principu ova igra funkcioniše? Možete osmisliti nekoliko vježbi koje možete uraditi sa porodicom: čučnjevi, trčanje u krug, 15 minutno brzo hodanje i upisati ih na male papire sakrivene u plastična jaja – ili u neku drugu prikladnu posudu koju mogu otvoriti – negdje u vašoj kući. Prvi zadatak za vašu djecu bi bio da pronađu jaja. Ko pronađe prvi, taj može i voditi vježbanje.

3. Šta kažete na staru dobru zabavu? Koji je najbolji način da potrošite energiju i da pokrenete sviju? Plesanje! Uvijek imajte pripremljenu listu pjesama koje možete pustiti u bilo koje vrijeme, kako se ne bi propustila prilika za plesanje. Ova vježba je naša omiljena. Jako je zabavna i nudi nam mogućnost da budemo spontani! U ljeto, možete je prirediti i vani i možda čak pozvati prijatelje i ostale članove porodice.

4. Da li imate nekog omiljenog fitnes grurua? Možete svi pokušati da zapratite nekog omiljenog na YouTube-u. Pobrinite se da odaberete zajedničkog kojeg ćete svi pratiti! Prije toga možete istog da odaberete glasanjem.

SAVJET PROFESIONALACA! Neka vježbanje postane redovna aktivnost sa malo zabave. Na taj način, to možete pretvoriti u lijepu porodičnu tradiciju kojoj će se svi radovati!

5. Sesija prakticiranja joge za sviju? Ukoliko neko od članova vaše porodice ima znanje o jogi, možete zajedno isprobati nekoliko vježbi istezanja. Primjetne su brojne prednosti ovih vježbanja za cijelu porodicu: pored svega ostalog, joga može pomoći djeci da poboljšaju svoju koncentraciju.

SAVJET PROFESIONALACA! Poslije vježbanja, nagradite svoju porodicu! Možete organizovati ukusnu, nutritivnu večeru zajedno propraćenu gledanjem filmova. Pošto je ljeto tu, možda neke od ovih aktivnosti da premjestite napolje u komforu vaših jastuka i ugodnih prostirki? Izvanredna ideja za provod zajedničkog kvalitetnog vremena i stvaranja nezaboravnih uspomena.

#Instalove

Side by side frižideri su ultimativan izbor za sve one koji žele pouzdan i efikasan način da sačuvaju svježinu svojih namirnica. Kombinacijom modernog dizajna, snažne tehnologije i prostrane unutrašnjosti, ovi aparati donose jednostavno dostupno i dobro organizovano čuvanje svih vaših namirnica. Nije ni čudo što ćete se odmah zaljubiti u njih.Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati