Slovenija | Россия | Bosna i Hercegovina

5 kućnih trikova uz korištenje svakodnevnih namirnica

Evo i liste korisnih trikova koje bi svi trebali da poznaju. Svi se sastoje od svakodnevnih namirnica hrane i pića, koje većina od nas ima na dohvat ruke!

1. Umorni ste od hemikalija za čišćenje kupatila? Isprobajte čišćenje kade tako što ćete je našpricati svježim grejpfrutom i posoliti po dnu. Možete iskoristiti i ostatak grejpfruta kao spužvu kako biste istrljali svaki čošak! Garantujemo da će vaša kada izgledati kao nova uz izuzetan voćni miris!

2. Razbili ste neko staklo? Iznenadit ćete se šta daje najbolje rezultate u takvim situacijama! Uzmite komad bijelog hljeba i pritisnite ga na površinu gdje se dogodila nesreća. Ovaj trik će uraditi većinu posla jer će se sitni dijelovi stakla zalijepiti na hljeb, pa ponekad nećete morati da sve pospremate sa usisivačem. Samo se pobrinite da odrežete dovoljno velik komad hljeba kako se ne biste ozlijedili!

3. Trebate očistiti potamnjeli srebrei nakit brzo? Kečap može biti odgovor koji ste tražili! Napunite malu posudu sa kečapom i stavite svoj srebreni nakit unutra nekoliko minuta – ne predugo. Možete koristiti i malu četku kako biste očistili i najmanje uglove. Glasine kažu da ovaj trik obavlja svoj posao zahvaljujući sirćetnoj kiselini koja se nalazi u njemu.

4. Mineralna voda i jaja? Da! Obožavamo ovaj trik. Dodajte malo mineralne vode u svoj omlet i vaša jaja će ispasti više prhka. Ko to ne voli?

5. Vaš paradajz ili avokado sporo sazrijevaju? Postavite zrelu bananu ili jabuku u blizini – ili za još bolje rezultate stavite ih skupa u papirnu vrećicu. Etilen koji proizvodi ovo voće će ubrzati sazrijevanje preko noći!

#Instalove

Side by side frižideri su ultimativan izbor za sve one koji žele pouzdan i efikasan način da sačuvaju svježinu svojih namirnica. Kombinacijom modernog dizajna, snažne tehnologije i prostrane unutrašnjosti, ovi aparati donose jednostavno dostupno i dobro organizovano čuvanje svih vaših namirnica. Nije ni čudo što ćete se odmah zaljubiti u njih.Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati