Zabavni Uskrs – za decu i roditelje

Doživite Uskrs na zabavan način sa svojim prijateljima i porodicom. Uskrs je vreme koje provodimo sa najbližima, a običaji su sastavni deo praznika.

Postoji mnogo uskršnjih običaja i aktivnosti. Dosta njih je zabavno kako za decu tako i za roditelje. Iako možda ne volite čišćenje nakon svih aktivnoti, postoje prednosti: Čist dom ujedno je i zdrav dom. Ako ste manje motivisani kada morate sami da čistite, postoje načini kako da uključite decu da vam pomognu oko čišćenja.

Vreme sa porodicom je važno, pogotovo sada kad svaki član porodice ima svoj uređaj za koji je satima vezan – uz ekran. Uskrs bi trebalo da bude neka vrsta digitalne detoksikacije. Treba biti usmeren na ljude, porodicu i međuljudske odnose. Kako bismo vam pomogli u postizanju svega ovoga, predlažemo vam neke uskršnje aktivnosti i običaje koje u kojima možete uživati sa svojom porodicom.

Vreme je da deci ulepšamo Uskrs jednostavnim igrama poput kucanja jajima, igre memorije, traženja jaja itd. Dobra je ideja uključiti decu u pripremu nekih igara i poslastica.

Ako se spremate za Uskrs malo ranije, možete pripremiti i odbrojavanje do Uskrsa. Numerisanim papirom ili plastičnim jajima možete stvoriti simpatičan sat i odbrojavati vrijeme na njemu.

Začinite – bojama

Naravno, Uskrs nisu samo jaja, iako su ona najpoznatija. Nećemo ulaziti u detalje o tome kako pripremiti uskršnja jaja, niti kako ih farbati, ali možemo vam predložiti da ih ove godine začinite. Ne začinima, već bojama. Farbanje jaja bojama koje svetle u mraku bez sumnje će dati novi izgled Uskrsu.

Kucanje jajima

Jaja se najpre tucaju vrh u vrh, a posle kraj u kraj. Onaj ko razbije tuđe jaje uzima ga za sebe. Možete proglasiti pobednika kucanja u vašoj porodici. Kada se ide negde u goste, nosi se ofarbano jaje kao poklon svakom članu porodice.

Budući da će za Uskrs sigurno biti nekoliko dodatnih kalorija, dobro je neke od njih potrošiti u zabavnim igrama. Predlažemo da isprobate neke od ovih.

Traženje i trčanje s jajima

Potraga za uskršnjim jajima je prilika za decu da oslobode svu svoju energiju. U osnovi jednostavno, a zanimljivo. Jaja su skrivena tako da ih deca (igrači) mogu pronaći. Ako ste kreativni, možete dodati nekoliko novih pravila, tako da možete napraviti mnogo varijacija. Korišćenje različitih pravila za mlađu i stariju decu takođe može pomoći, kao i veći ulozi koji donose bolje nagrade najbržima.

Ako je u kući više dece, možete ih aktivirati igrom – trčanje s jajima. To je igra veštine: deca se postavljaju na startnu liniju i svima se daje jaje u kašici. Tada trče određenom rutom, vodeći računa da im jaje ne padne iz kašike na pod, inače ispadaju iz igre. Pobednik je onaj koji do cilja dođe prvi sa jajetom u kašici.

Ako vas loše vreme sprečava u aktivnostima na otvorenom, još uvek se možete prilagoditi izazovima u zatvorenom. Organizujte uskršnji poligon za decu gde moraju sa jajetom u kašici da savladaju razne prepreke, poput provlačenja ispod stolice, prelaska kanapa, okretanja oko svoje ose i slično.

Vrući krompirići

Uskršnja verzija poznate igre vrući krompirići. Neka deca sednu u krug, pustite muziku dok ona prebacuju “vruće” jaje okolo. Kada se muzika zaustavi, dete koje drži jaje ispada. Jaje prosleđuje detetu koje mu je s leve strane. Jaje ne sme da ispadne, a pobednik je onaj koji najduže izdrži do kraja.

Kuglanje sa jajima

Ako možete pronaći glatku i ravnu površinu, kuglanje s jajima trebalo bi biti na vrhu vaše liste igara. Jaja nisu loptice pa je teže predvideti njihovo kretanje što ovu igru ​​čini zaista zabavnom. Šta biste mogli da rušite umesto čunjeva, pitate se? Šta kažete na prazne flašice za vodu?

Prezahtevna igra? Pretvorite igru ​​kuglanja u preciznost. Izazovite igrača da se što više približi obeleženom mestu ili nekom odabranom predmetu. Smeh i zabava biće zagarantovani

Podeli:

Možda će vas takođe zanimati