Kako piroliza (funkcija samočišćenja rerne) može da promeni vaš život

Pirolitičke rerne se često nazivaju rernama koje se čiste same. Rerna greje prljavštinu i karbonizuje je pretvarajući je tako u pepeo. Nakon toga možete jednostavno obrisati rernu mokrom krpom.

Pirolitička rerna je poput čarolije. Često se naziva rernom sa samočišćenjem, a to obećanje i ispunjava. Takva rerna će se zaista očistiti uz minimalno učešće korisnika. Kako je to moguće i zašto sve rerne nisu pirolitičke?

Ovde smo da odgovorimo na najčešće postavljana pitanja o pirolitičkim rernama. Kako one rade? Baš kao i sve druge rerne, vremenom se zaprljaju. Pečenje hrane u rerni donosi razne vrste masnih mrlja, sokova i svih vrsta masnoće i prljavštine. Sve se lepi na bočne zidove, gornji zid i vrata vaše rerne. S obzirom na to da se rerne najčešće koriste na višim temperaturama, prljavština gori na površinama i to ih čini još težim za čišćenje.

Kako se pirolitička rerna čisti? Uzećemo primer iz auto-industrije. Moderni automobili hvataju nečistoće i štetne delove izduvnih gasova i sagorevaju ih u pepeo na veoma visokim temperaturama, a pirolitičke rerne imaju sličan pristup. One prže prljavštinu i masnoće vatrom. Rerna se greje na gotovo 500 °C i tako osigurava da se prljavština karbonizuje i pretvori u pepeo. Taj proces se naziva piroliza, pa se tako i rerna zove pirolitička rerna.

Za koga je to? Pa, za gotovo svako domaćinstvo. Ako često upotrebljavate roštilj ili pečete meso ili povrće, pirolitička rerna bi trebalo da bude na vrhu liste uređaja u vašem domaćinstvu. Ova rerna je takođe kao stvorena za ljude koji su alergični na neke proizvode za čišćenje. Ili za sve one koji su “alergični” na samo čišćenje.

Ispraznite rernu

Pre aktiviranja automatskog procesa čišćenja morate da ispraznite pirolitičku rernu. Uklonite rešetku, ostalu opremu za pečenje, stakleno posuđe, termometar za meso lii bilo koji drugi pribor koji nije deo opreme rerne. Veće ostatke hrane i ostalu nečistoću iz rerne treba ukloniti svaki put pre automatskog postupka čišćenja.

Čak i ako ste vlasnik vrhunske pirolitičke rerne koja dolazi sa dodatnim staklom ili izolacijom, vrelina koja se stvara automatskim postupkom čišćenja rezultiraće zagrevanjem spoljnih povšina rerne. Zato se preporučuje uklanjanje svih krpa sa ručke.

Obrišite pepeo nakon završetka čišćenja

Saznali smo da je pirolitičko čišćenje najefikasniji način čišćenja rerne. Izuzetno visoke temperature ostaviće rernu bez mrlja. Dok će rerna sama obaviti čišćenje (veći deo posla), moraćete da dovršite proces – da uklonite pepeo. Kad se rerna ohladi, treba učiniti samo jedno – ostatke pepela obrisati vlažnom krpom, ili usisati ako imate odgovarajući usisavač. I to bi bilo to.

Jednom mesečno je dovoljno

Koliko često pirolitička rerna treba da se čisti? Za prosečnu upotrebu obično se preporučuje da se pirolitičko čišćenje sprovodi jednom mesečno kako bi unutrašnjost bila čista od starih masnoća i prljavštine. Gorenje rerne iz napredne linije takođe imaju prilagodljivi intenzitet čišćenja koji će svaki put doneti izvrsne rezultate. Kada kupujete pirolitičku rernu, potražite modele sa premium funkcijom samočišćenja – PyroClean.

Vredi li uloženog novca?

Koliko vredi vaše vreme? Uživate li u čišćenju masnih i zapeklih rerni? Iako pirolitičke rerne koštaju više od standardnih, nema cene koja može da plati osećaj da ne morate sami da je očistite. Raspitajte se, domaćinstva sa pirolitičkim rernama reći će vam da je to bilo jedno od njihovih boljih ulaganja.

Stvorite lepa sećanja: pomoću ugradnih rerni

HomeMade oblik karakterističan zaobljeni oblik je jedna od najprivlačnijih karakteristika Gorenje rerni. Inspirisana tradicionalnim šporetima na peć, omogućuje slobodno kretanje vrelog vazduha. Pošto se hrana zagreva ravnomerno sa svih strana, uvek se savršeno ispeče: hrskava spolja a sočna iznutra.Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati