Kako da naučite decu da se zdravo hrane

Deca obožavaju brzu hranu. Nije tajna da je često vole i odrasli, i to iz raznih razloga, od lake nabavke, preko cene i ukusa. Deci brza hrana često zna da deluje posebno ukusno. Međutim, kao što znamo, brza hrana može biti dovesti do komplikacija poput gojaznosti ili bolesti.

Zdrava ishrana je od neprocenjive važnosti. Vaša deca bi trebala da imaju zdrave i hranljive obroke svakog dana. Ako nisu ljubitelji povrća, pronađite način da ih neprimetno ubacite u njihove omiljene zakuske, ili pronađite druge načine da zdravu hranu učinite zanimljivom.

Kreirajte sliku na tanjiru

Creative and simple ways to get picky kids to eat healthy food.

Važni vitamini za vašu porodicu
Vitamini omogućavaju da telo funkcioniše efikasnije, regulišući biohemijske procese poput metabolizma, reprodukcije ćelija, varenja i oksidacije krvi. U nastavku možete pronaći koristan spisak vitamina uz opis funkcije koju vrše u telu.

VITAMINNALAZI SE U HRANIFUNKCIJA
ARiba, jaja, brokoli, paprika, spanać.Dobar za vid, zdravu kožu i izgradnju imuniteta koji je potreban za rast kostiju i zuba.
B1Kvasac, pšenične klice, svinjetina, orašasti plodovi, pasulj, hrana od celog zrna žitarica, mahunarke, morska hrana.Dobar za mozak, nervne funkcije i srce.
B2Pšenične klice, meso, soja, jaja, povrće, mleko, sir.Neophodan za rast, zdravlje kože i usta.
B3Mleko, govedina i jagnjetina, riba, kikiriki, pasulj, džigerica.VhDobar za zdravu kožu, nervni sistem i varenje.
B6Pileće grudi, banane, jaja, suvi pasulj, orašasti plodovi, riba.Pomaže stvaranje crvenih krvnih zrnaca.
B12Piletina, jaja, školjke, meso, mleko, jogurt.Održava zdrav nervni sistem.
CLimunasto voće, jagode, kivi, papaja, crna ribizla, paradajz, lubenice, dinje, krompir, paprike.Dobar za zdrave desni, zube i vezivno tkivo. Jača imunitet.
DRiblje ulje, masna riba, puter i margarin, mleko, jaja.Pomaže rast kostiju i zuba.
EBiljna ulja, Vegetable oils, ulje pšeničnih klica, hleb od crnog brašna, žumanca, zeleno povrće, orašasti plodovi.Sadrže antioksidante i štite zidove ćelija.
KZeleno povrće, soja, jestiva ulja, jogurt.Neophodno za izbegavanje krvnih ugrušaka.

 

Stvorite lepa sećanja: pomoću ugradnih rerni

HomeMade oblik karakterističan zaobljeni oblik je jedna od najprivlačnijih karakteristika Gorenje rerni. Inspirisana tradicionalnim šporetima na peć, omogućuje slobodno kretanje vrelog vazduha. Pošto se hrana zagreva ravnomerno sa svih strana, uvek se savršeno ispeče: hrskava spolja a sočna iznutra.Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati