Napravite tortu u obliku srca za rođendan vaše kćerke

Napravili smo jedan jednostavan blog post, koji će vas naučiti kako da napravite tortu u obliku srca, u tri laka koraka. Ako na primjer, vaša kćerka želi tortu u obliku srca za rođendan, a vi nemate posudu pravog oblika – možete da improvizujete. Uz malo domišljatosti, dobićete prelijepu tortu u obliku srca, i to koristeći kružni i kockasti kalup za torte. U nastavku, pročitajte lake korake za brzu i jednostavnu pripremu torte u obliku srca.

Make a heart-shaped cake for your daughter’s birthday

Korak 1
Počnite sa pripremom jednog okruglog i jednog kockastog biskvita za tortu. Potrebno je da budu iste visine, jer u suprotnom nećete moći da postignete savršen oblik torte. Nakon što su obje torte gotove, pustite ih da se rashlade, i uklonite ih iz kalupa.

Korak 2
Nježno isjecite okruglu tortu na pola. Uz pomoć reckastog noža isjecite okruglu tortu na pola, pri čemu je važno da pokušate da krug isječete tačno na pola.

Korak 3
Na kraju, pridružite dvije polovine kockastoj torti, kao na slici ispod.

Fil za tortu će prikriti mjesta na kojima su dijelovi spojeni i stvoriti oblik savršenog srca. Možete koristiti bilo koji recept za fil. Mi preporučujemo tortu što živopisnijih boja za vašu kćerku.

Prijatno!

Mi pravimo da budu jednostavni. Vi činite da budu savršeni.

Sa novim Gorenje HomeMade štednjacima, kuhanje postaje šarmantno jednostavno. Pripremite svoju omiljenu hranu kao da je pripremljena u tradicionalnim pećima na drva ili zadivite svoju porodicu širokim izborom ukusnih recepata. Možete se pouzdati na pametna i korisnički pogodna rješenja, potreban je samo još vaš finalni dodir za potpuno savršenstvo.Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati