Kratak vodič za savršeno organizovan i uredan ormar

Neuredan ormar vam može u potpunosti upropastiti vaše jutro. Pronalazak nećega što ćete obući u hrpi odjeće kada ste u žurbi ili već kasnite i pod stresom može jutro pretvoriti od dobrog u potpunu katastrofu u samo minut vremena. Zbog toga čist i organizovan ormar zvuči kao dobra ideja. Ali odakle početi? Ovih pet koraka će vas dovesti do organizovanog ormara iz raja!

1. Izvadite sve iz vašeg ormara. Da, svaki komad odjeće! Na ovaj način ćete otkriti koliko toga zaista imate i šta zaista nosite. Generalno pravilo nalaže, da ono što niste nosili u čitavoj godini, ide napolje. Ukoliko ne možete biti toliko odlučni, evo još nekoliko kriterija koji vam mogu pomoći da se odlučite

2. Stavite svoj šešir za sortiranje. Sada kada vam je ostala samo odjeća koju stvarno nosite, možete početi da je organizujete. Postoji nekoliko načina da to uradite, većinom ljudi organizuju prema tipu: odvojite hlače, majice, košulje i haljine. Možete također odvojiti svoju radnu odjeću od svakodnevne ili prema tome kako često nosite stvari.

3. Objesite što više možete odjeće. Na ovaj način ćete lakše pronaći odjeću i uštediti dodatno prostor. Vješanje odjeće sličnih boja zajedno može vam olakšati prilikom slaganja vašeg outfita.

4. Organizujte ladice. Manje komade odjeće poput donjeg rublja ili čarapa organizujte u ladicama sa pregradama ili kutijama. Složena odjeća, poput majica, će se lakše pronaći ako ih stavite uspravno.

5. Sve na svom mjestu. Ukoliko želite da održite vaš ormar organizovanim, morate se pridržavati i odlagati sve stvari na svoje mjesto poslije korištenja. Ali ne brinite, vraćanje stvari na svoje prvobitno mjesto traje samo nekoliko minuta.

6. Uživajte u pogledu na svoj složeni ormar. Zaista je dobar osjećaj, zar ne? A pošto sada sve izgleda tako lijepo, zaslužili ste odlazak u šoping!

Život je komplikovan. Učinimo održavanje rublja jednostavnim.

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene da urade sav prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način. WaveActive karakteristike pranja odlikuju savremene tehnologije čišćenja:
  • Jedinstveni oblik bubnja sa specijalnim valovitim 3D rebrima za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona, i tako obezbjeđuje optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno namakanje i uklanjanje zaprljanja
Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati