Slovenija | Россия | Bosna i Hercegovina

5 jednostavnih koraka za pripremu vašeg kupatila za uživanje

Za mnoge od nas, naše kupatilo ne bi trebalo biti mjesto gdje ćete se samo tuširati, našminkati i napustiti ga u žurbi. To može također biti mjesto gdje ćete se opustiti nakon teškog dana na poslu i gdje možete uživati u lijepim ritualima tokom vaših slobodnih dana. Svi smo nekada imali viziju svog idealnog kupatila. To j trebao da bude naš raj, naš privatni spa prostor. Možda smo izgubili ovu viziju zbog naših brojnih drugih obaveza, rutina i prioriteta oko kuće – ali je možemo zajednički ponovo oživjeti.

Pripremili smo neke savjete kako da svoje kupatilo učinite udobnijim, kako da mu vratite ljepotu i kako da ga ponovo pretvorite u najomiljeniji prostor na svijetu. Vaše vlastito kraljevstvo i oazu mira – jedina prostorija sa vratima koju možete zaključati i odvesti se u svoj vlastiti univerzum, barem na kratko.

Preprosti koraki, s katerimi boste kopalnico preoblikovali v oazo dobrega počutja

1. Raščistite.
Investirajte neko vrijeme u pregledanje svih vaših stvari uključujući i kozmetiku i provjerite da li su i dalje upotrebljive za korištenje. One koje se jasno ne mogu više koristiti trebate odmah odbaciti – bez imalo sentimentalnosti!
Provjerite da li neki od dekorativnih predmeta samo zatrpavaju prostor ili stvarno doprinose stilu prostora. Ukoliko samo zauzimaju prostor, ili vam se više ne dopadaju, bacite ih – ponovo, ostavite sentimentalnost ispred vrata!

PROFESIONALNI SAVJET! Spakujte sve stvari koje su još uvijek korisne, ili koje su u solidnom stanju, ali ih niste koristili godinama i organizujte podjelu poklona svojim prijateljima. Isto to uradite i za dekorativne predmete. Možda ćete usrećiti svoje prijatelje dok istovremeno raščišćavate prostor u svom kupatilu. Obostrano dobitna situacija!

PROFESIONALNI SAVJET! Ukoliko vam je teško riješiti se nepotrebnih stvari, uradite to u nekoliko navrata. Počnite prvo sa najočiglednijim, a potpom nastavite za nekoliko dana kasnije. Možda bi bilo korisno da postavite sebi i vremenski rok. Recimo 30 minuta za raščišćavanje. To bi trebalo biti dovoljno vremena da se izbjegne premišljanje kada dođete u situaciju da li je neki predmet od sentimentalne važnosti ili ne.

2. Osvježite.
Sada kada je vaš prostor raščišćen od nepotrebnih stvari, vrijeme je da ga osvježite – evo nekoliko jednostavnih ideja koje će pomoći u transformaciji bez da potrošite cijelo bogatstvo.

  • Ukoliko vaše kupatilo ima prozore, razmislite o promjeni stora ili roletni kojima biste učinili da prostor izgleda ugodnije i jednostavno novije. Ovaj jedan mali elemenat može totalno izmjeniti izgled vašeg kupatila.
  • Šta kažete na novi set peškira u bojama koje se uklapaju sa prostorijom? Novi peškiri čiji boja i oblici su u koordinaciji sa prostorom mogu učiniti da vaš prostor izgleda još više organizovaniji i bit će ih još ugodnije korsititi.

3. Kreirajte ambijent sa par prirodnih elemenata i predmeta koji doprinose raspoloženju, koji će vam pomoći da se sklonite od svakodnevnice i koji će vam donijeti potrebni mir i spokoj.

  • Nabavite nekoliko svijeća. To je uvijek jednostavan način da kreirate zen atmosferu u svom kupatilu.
  • Biljke! Veoma je jednostavno pretjerati sa biljkama, ali ubacivanjem barem jedne će unijeti malo zelenila u vaše kupatilo i pomoći vam u vašem bijegu od stresa. Predlažemo da odaberete neku biljku koja podnosi veću vlažnost.

4. Dodajte korisne elemente koje su komplementarne vašem stilu kupatila i koje će vam pomoći da se opustite i uživate u komforu.
Pronađite odgovarajući prostor gdje možete staviti radio ili zvučnik (sigurni smo da imate rezervni u kući) u vaše kupatilo. Kako biste bili sigurni, vodootporni se mogu pronaći u mnogim prodavnicama! Nema ništa relaksirajuće od tuširanja ili kupanja uz vašu omiljenu muziku ili tonove raspoloženja.
Prilikom kupanja, razmislite i o stalku za knjigu ili vaš omiljeni časopis u kojem možete uživati.

5. Počnite upražnjavati vrijeme samo za sebe – vaše vrijeme samo za sebe bi trebalo da postane redovan događaj koliko god je to moguće – idealno dnevni događaj, pa makar kratko 15-20 minuta. Bez obzira da li ste sami ili u braku, sa ili bez djece, pokušajte planirati vrijeme samo za sebe tokom vikenda i pridržavajte se tog plana. Vjerujte nam, to će biti jedan od najvažnijih trenutaka tokom vašeg dana ili sedmice.

Podijeli:

Možda biste željeli pročitati