Jednostavno pakovanje – 6 koraka za relaksiranu rutinu pakovanja za put

Sunce sija i ljeto nam kuca na naša vrata. Odmor je na jedan korak od nas. Sve što trebate je da spakujete nekoliko osnovnih stvari i možete krenuti na put.

1. Napravite listu. Napravite jednu opštu listu osnovnih stvari koje trebate na odmoru. Onda samo dodajte odjeću i opremu koja će vam trebati za određenu destinaciju. Nemojte zaboraviti provjeriti vremensku prognozu!

2. Operite rublje unaprijed. Međutim šta ako primjetite da ste zaboravili oprati vašu omiljenu majicu? Bez brige, brzi program na našim mašinama za pranje i sušenje će vas spasiti. Neki modeli mašina za pranje su u mogućnosti oprati rublje ne više od 20 minuta.

3. Planirajte vrijeme za pakovanje. Ne odgađajte pakovanje za zadnji trenutak. Umjesto toga, potrošite 10 minuta na pakovanje svaki dan u sedmici prije putovanja. Na ovaj način, pakovanje će biti manje zastrašujuće i više efikasno jer ćete imati dovoljno vremena da odaberete šta ćete ponijeti nego da slučajno ubacujete stvari u vaš kofer pola sata prije polaska.

4. Pakovanje u vreće za vakumiranje. Ukoliko niste neko ko nosi malo stvati, pokušajte pakovanje u vakumirane vreće. Koristite kompresione vakumske vreće i iznenadit ćete se koliko dodatnog prostora ima u vašem koferu.

5. Vrećice sa zip zatvaračem. Ukoliko putujete avionom, vrećice sa zip zatvaranjem za vaše stvari (tečnosti) bi trebale biti osnovna stvar na vašoj listi za pakovanje. Ne samo zbog sigurnosnih provjera na aerodromima, već i zbog toga što će to spriječiti da se tečnost prospe po vašoj odjeći. One mogu dobro poslužiti i za organizaciju manjih stvari, kao što su lijekovi, manji električni uređaji i ostale slične potrepštine.

6. Budite pozitivni. Imajte uvijek na umu da je to početak vašeg odmora. Nemojte dozvoliti da stres pakovanja uništi vaš odmor.

Život je komplikovan. Učinimo održavanje rublja jednostavnim.

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene da urade sav prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način. WaveActive karakteristike pranja odlikuju savremene tehnologije čišćenja:
  • Jedinstveni oblik bubnja sa specijalnim valovitim 3D rebrima za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona, i tako obezbjeđuje optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno namakanje i uklanjanje zaprljanja
Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati