Slovenija | Magyarország | Россия | Bosna i Hercegovina

Cool odjeća, za Cool ljeto

Sunčani ljetni dani nas naprosto zovu da provodimo što više vremena vani. Ali kako ostati rashlađen na toploti? Sve zavisi od tkanine koju nosite.

Pamuk: Najčešće upotrebljavana prirodna tkanina. Mekana je, apsorbuje vlagu i tekstil koji je prozračan, omogućava cirkulaciju zraka, tako da je uvijek dobar odabir za nadolazeće ljeto. Dodatno brzo se suši i ima anti alergijska svojstva.

Lan: Odjeća od lana je izuzetno prozračna i apsorbirajuća. Njena jedina mana je što se brzo gužva, tako da nije odgovarajuća za formalne prilike i događaje.

Svila: Manje prozračna u poređenju sa pamukom i lanom, ali ipak odličan odabir za sređivanje tokom ljetnih dešavanja. Samo imajte na umu da ne oblačite odjeću izrađenu od teže svile.

Viskoza: Jedni kažu da je viskoza dobra za ljeto, dok drugi je i ne vole zbog svoje sintetičke prirode. Bez obzira na vaš odabir, ovaj materijal je mekan, gladak i ugodan.

Izbjegavajte: Sintetičke tkanine, kao što su poliester i najlon. Nemojte birati tkanine koje su vodootporne i koji će vas preznojiti tokom ljetnih vrućina.

Život je komplikovan. Učinimo održavanje rublja jednostavnim.

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene da urade sav prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način. WaveActive karakteristike pranja odlikuju savremene tehnologije čišćenja:
  • Jedinstveni oblik bubnja sa specijalnim valovitim 3D rebrima za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona, i tako obezbjeđuje optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno namakanje i uklanjanje zaprljanja
Pročitaj više

Možda biste željeli pročitati