O moljcima, gužvanju i peglanju

Kako se pegla košulja? Ups, odakle ova mala rupa ovde – nemoguće da su moljci. Kako da ih se rešim? Naći ćete odgovore na pitanja upravo ovde.

Kako da sprečimo gužvanje odeće dok se suše u mašini za sušenje veša
Kada sušite košulje koje se ne peglaju u Gorenje mašini za sušenje veša, dobijate košulju bez nabora – čak i kada ne stojite pored vrata mašine da je odmah izvadite napolje. Postigli smo to time što mašina za sušenje veša ubacuje hladan vazduh odmah nakon procesa sušenja kada je veš osušen. Takođe, suva odeća se okreće u mašini svakih pet minuta još 60 minuta po završetku ciklusa sušenja.

Kako da osušite odeću za članove porodice koji imaju problema sa alergijama na polen? Koristite mašinu za sušenje veša
Mašina za sušenje veša je od neprocenjive pomoći kada je potrebno osušiti odeću u domaćinstvu sa članovima koji imaju problema sa polenskim alergijama. Ukoliko ste alergični na polen, sušenje veša na otvorenom nije sjajna ideja tokom sezone polena.
Polen će se nahvatati na čistu odeću i ući u vaš dom sa njom. Ukoliko koristite mašinu za sušenje veša, nećete se susresti ni sa situacijom hitnog sušenja veša u kupatilu ili na radijatoru, ako vam je određeni komad odeće preko potreban „baš sada“.

Kako da sprečite moljce da se usele u vašu odeću: Osušeni ribani limun ili pomorandža.
Sledi ideja koja će vam pomoći da jednostavno očistite plakare jednom godišnje. Pospite osušeni ribani limun ili pomorandžu među odeću i obuću u plakarima i fiokama. Menjajte taj prah par puta godišnje.

Kako da se oslobodite moljaca i obezbedite miris u kome ćete uživati? Berite lavandu
Većina ljudi smatra da lavanda sjajno miriši. Moljci se srećom sa tim ne slažu. Oni prosto mrze miris lavande. Tako da, ukoliko želite odeću bez moljaca, preporučujemo da svežan lavande stavite u kesu napravljenu od muslina (fina tkanina od vune). Napravite nekoliko takvih kesica kako biste imali bar jednu za svaku fioku ili plakar. Osim što će držati moljce na odstojanju, kesice lavande će širiti romantičan miris koji će oplemeniti i vašu odeću.

Kako da ispeglate svoju košulju? Pratite ovaj vodič
Uvek počnite sa peglanjem najsitnijih delova: kragne, manžetne, rukavi i na kraju prednji i zadnju deo same košulje. Ukoliko nemate peglu na paru, možete koristiti bočicu sa prskalicom ili vlažnu krpu/maramicu preko koje ćete peglati.
1. Odmotajte kragnu, i opeglajte obe strane kragne. 2. Ispeglajte manžetne sa spoljne i unutrašnje strane. 3. Ispeglajte obe strane rukava. Položite rukave na način da se tkanina savija na mestu gde su šavovi. 4. Peglajte delove oko ramena. 5. Opeglajte oba prednja dela, zatim prostor između dugmadi i džep. 6. Ispeglajte zadnju stranu košulje.

Kako da izbegnete izgužvanu košulju na poslovnom putu: Clothes wrinkled from being packed
Pokušajte da okačite izgužvane delove odeće u kupatilu i uključite toplu vodu da teče. Zatvorite prozore i vrata kupatila. Vlaga iz vruće vode koja prodire u tkaninu odeće će ukloniti nabore. U slučaju da na putu nemate pristup kupatilu, ponesite sa sobom bocu sa prskalicom. Isprskajte odeću vodom i ostavite da leži horizontalno, položeno dok se ne osuši. Nemojte je kačiti vertikalno, u tom slučaju se neće ispraviti.

Napravljene tako da umesto vas obave posao na efikasan, jednostavan i ekološki održiv način. 

WaveActive opcije sušenja obuhvataju najsavremenije tehnologije sušenja:
  • Programi predviđeni za rehidrataciju vlakana čine odeću mekšom i manje zgužvanom
  • IonTech naelektrisani vazduh za sušenje sa negativno naelektrisanim jonima odbija alergene i bakterije
  • SteamTech pruža dodatnu obradu parom na kraju programa sušenja
Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati