Kako jednostavno izaći na kraj sa vešom

Pranje veša je priča koja nema kraja. Sortiranje. Pranje. Sušenje. Peglanje. Slaganje. A sledeći dan opet sve ispočetka. Nije ni čudo da je tako teško pratiti! Evo nekoliko saveta kako držati veš pod kontrolom i sprečiti da se korpa za veš pretvori u čudovište od veša!

1. Planirajte da budete kod kuće kada se završi ciklus pranja. Ako je to uopšte moguće, najbolje je da veš prebacite direktno u sušilicu čim se ciklus pranja završi. U suprotnom rizikujete smrdljivi veš ili ćete možda čak zaboraviti da to uradite u potpunosti, a onda ćete naleteti na neprijatno iznenađenje sledeći put kada odete da stavite veš u mašinu. Ako u tom trenutku nećete biti kod kuće, razmislite o podešavanju podsetnika na mobilni, kako veš ne bi predugo stajao u mašini.

2. Delegirajte. Timski rad čini da san uspe, a to važi i za pranje veša. Uključivanje cele porodice može zahtevati malo učenja u početku, ali na kraju će se apsolutno isplatiti. Dajte svakom članu porodice njihov (starosni) zadatak i gledajte kako planina veša nestaje na dan pranja veša.

3. Iskoristite prednosti moderne tehnologije. Zavirite u uputstvo za upotrebu mašine za pranje veša i možeš se iznenaditi onim što može da postigne za manje od jednog sata. Većina modernih aparata ima neku vrstu brzog programa, koji vas može uštedeti kada ste kratki na vreme. Gorenje WaveActive mašine, na primer, sadrže brz i intenzivan PowerWash 59′ program, koji vodi računa da vaši omiljeni predmeti budu spremni da se ponovo nose u vremenu koje vam je potrebno za pripremu odgovarajućeg obroka.

4. Učinite slaganje zabavnim (pa, nekako). Presavijanje veša za nedelju dana može da zvuči kao obeshrabrujući zadatak – onaj koji biste možda želeli da odugovlačite. Umesto toga, uradi to u komadima. Najbolje bi bilo da ga presavijete čim ga skinete sa sušilice, ali ako to nije bilo moguće iz bilo kog razloga, predlažemo trijažni sistem: prvo uradite lako presavijanje (kao peškiri i posteljinu), zatim nastavite sa odećom za odrasle i na kraju pozabavite se dečjom odećom i čarapama. Ako to uradite na ovaj način, vaša motivacija neće opasti pošto ćete brzo videti rezultate svog rada. Slušanje vašeg omiljene muzike ili audio-knjige držaće vam misli zauzetim u isto vreme i bićete gotovi i pre nego što to shvatite.

5. Ne peglaj više nego što treba. Peglanje može da traje prilično dugo i zamorno, i većina ljudi ga ne mogu nazvati zabavnim. Ali da li stvarno treba da ispeglaš svaki komad veša? Uveravamo vas da ne! Mašina za sušenje sa funkcijom pare može značajno da smanji gužvanje i praktično eliminiše potrebu za peglanjem. A ako želite da pronađete više, evo nekoliko dodatnih saveta kako da izbegnete peglanje.

6. Investirajte u aparate velikog kapaciteta. Mašine za pranje i za sušenje veša sa većim kapacitetima omogućavaju vam tretman veće količine veša odjednom, štedeći vam značajno vreme i trud.

7. Ne uzbuđuj se kad zastaneš. Ponekad život ima prioritet, dok se veš stalno gomila u ćošku i to je u redu, takođe. Samo zapamti: nijedna količina prljavog veša nije vredna stresa.

Život je složen. Hajde da zato pranje veša učinimo jednostavnim.

Gorenje WaveActive mašine za pranje veša su napravljene tako da umesto vas urade prljave poslove na efikasan, jednostavan i ekološki održiv način. WaveActive opcije pranja obuhvataju najsavremenije tehnologije čišćenja:
  • Bubanj jedinstvenog dizajna sa posebnim talasastim 3D rebrima za najnežnije pranje odeće
  • IonTech koristi snagu jona, čime se omogućuju optimalni rezultati pranja
  • SteamTech efektivna rehidratacija i razbijanje prljavštine
Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati